Μάριος Ιορδάνου: «Ο Θανάσης Βέγγος ήταν ένα πλάσμα θεϊκό»

Μάριος Ιορδάνου

«Μου έδινε συμβουλές και δύναμη. Θυμάμαι είχαμε μία σκηνή στο θέατρο οι δύο μας και βγαίναμε χέρι χέρι μαζί στη σκηνή», λέει ο Μάριος Ιορδάνου.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και την Ελένη Μουστάκη έδωσε ο Μάριος Ιορδάνου. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, για τις ανήθικες προτάσεις που έχει δεχτεί, για τον Σπύρο Παπαδόπουλο, αλλά και τον Θανάση Βέγγο.

«Έπαθα αλλεπάλληλα ισχαιμικά επεισόδια. Πέθανα, έπαψε η καρδιά μου να χτυπά. Κάθε στιγμή ήταν δίπλα μου η Σοφία. Έχει ένα χαρακτήρα από ατσάλι, δεν λυγίζει ποτέ. Ένιωθα τέτοια ασφάλεια μαζί της που δεν με ένοιαζε. Όταν ένιωθα ότι φεύγω είχα δίπλα τον άνθρωπο της ζωής μου.

Σκεφτόμουν “Μάριε, γίνεται να είσαι τόσο τυχερός;”. Αν αξίζει αυτό το μικρό πέρασμα στον κόσμο, αξίζει επειδή γνώρισα την Σοφία. Όταν πήγα να φύγω από την ζωή τυφλώθηκα, έχασα τους χτύπους της καρδιάς μου. Ήμουν νεκρός, όλα ήταν σκοτάδι. Ένιωθα δαιμονισμένα ευχάριστα», είπε αρχικά ο Μάριος Ιορδάνου.

Ο Μάριος Ιορδάνου είπε στη συνέχεια: «Όταν νιώθω για τον σκύλο μου ότι είμαι πατέρας, είμαι πατέρας. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε. Και σε έμενα είχαν τύχει λεκτικές παρενοχλήσεις. Πάρα πολλές φορές είχα δεχθεί και ανήθικες προτάσεις».

Επιπλέον, ο Μάριος Ιορδάνου αναφέρθηκε στη θεατρική συνεργασία του Σπύρου Παπαδόπουλου και της Δάφνης Λαμπρόγιαννη, η οποία χάλασε: «Θα μιλήσω για τον Σπύρο Παπαδόπουλο, τον οποίο ενώ δεν τον ξέρω προσωπικά, η Σοφία μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Μου έχει πει ότι είναι βαθιά ανθρώπινος, της έχει σταθεί».

Ο Μάριος Ιορδάνου θυμήθηκε και μερικές στιγμές από τη θεατρική του συνύπαρξη με τον Θανάση Βέγγο: «Ήταν ένα πλάσμα θεϊκό. Μου έδινε συμβουλές και δύναμη. Θυμάμαι είχαμε μία σκηνή στο θέατρο οι δύο μας και βγαίναμε χέρι χέρι μαζί στη σκηνή».