Μαρίνα Ασλάνογλου: «Έμεινα ακίνητη στο κρεβάτι δύο μήνες, είχα διαβήτη κύησης, θρομβοφιλία, έπαθα αποκόλληση»

Μαρίνα Ασλάνογλου

«Το χειρότερο με την εγκυμοσύνη μου ήταν ότι πήγα στο νοσοκομείο γιατί μπορεί να έχανα το παιδί», είπε η Μαρίνα Ασλάνογλου.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη έδωσε η Μαρίνα Ασλάνογλου. Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την επώδυνη διαδικασία της εξωσωματικής, τη δύσκολη εγκυμοσύνη που ακολούθησε, την απιστία στον γάμο, αλλά και την καριέρα της.

«Άφησα την τηλεόραση για 14 χρόνια, μου το έλεγαν οι συνάδελφοι ότι είναι πολλά. Έλεγαν “η Ασλάνογλου δεν κάνει τηλεόραση” και αυτό δεν ήταν καλό», είπε αρχικά η Μαρίνα Ασλάνογλου.

Η Μαρίνα Ασλάνογλου συμμετέχει και στην παράσταση «Σκηνές από έναν γάμο»: «Το έργο αυτό παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο, μας αφορά και τώρα, σίγουρα θα ταυτιστείς έστω και με μια σκηνή. Επειδή είμαι κι εγώ παντρεμένη με τον Δημοσθένη (σ.σ. Πέππα) οκτώ χρόνια, αυτό που με τρόμαξε στο έργο είναι το κομμάτι της απιστίας. Στην απιστία το πιο εύκολο είναι να φύγεις, το πιο δύσκολο είναι να μείνεις εκεί. Πάντα έλεγα ότι δε τη συγχωρώ, τώρα δεν ξέρω για να πω την αλήθεια. Αν μου τύχει μια απιστία, θα πληγωθώ πάρα πολύ αλλά δεν ξέρω πώς θα το διαχειριστώ τώρα που έχουμε ένα παιδί».

Για τον σύζυγό της, η Μαρίνα Ασλάνογλου είπε: «Με τον Δημοσθένη δε βαριέσαι ποτέ, θέλει συνέχεια παρέα και φίλους. Μου έχει πει πως αν με αφήσει, θα με βρουν βαλσαμωμένη στον καναπέ. Φυσικά και τσακωνόμαστε, συνήθως για το παιδί, γιατί εγώ είμαι του προγραμματισμού κι εκείνος είναι πολύ χαλαρός».

Μιλώντας για τις θεραπείες της εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά και την εγκυμοσύνη που ακολούθησε, η Μαρίνα Ασλάνογλου είπε: «Έχασα δέκα κιλά, είχα πάρει βάρος από τις τρεις εξωσωματικές προσπάθειες. Πολλές ορμόνες και φάρμακα, ο γιατρός μού είχε πει ότι θα αργήσω να επανέλθω. Ήρθε ο κορονοϊός και δεν είχαμε δουλειά, ο μεταβολισμός μου δεν είχε ξεμπλοκάρει μέχρι που αποφάσισα να προσέχω συστηματικά και πηρέ μπρος. Πολλές γυναίκες κρύβουν τις εξωσωματικές, το θεωρούν ταμπού».

Η Μαρίνα Ασλάνογλου πρόσθεσε επίσης: «Είναι επώδυνη κατάσταση για τη γυναίκα γιατί αισθάνεται ότι αυτή φταίει. Το πέρασα κι εγώ, δεν το έβαλα κάτω με την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια, είπα δεν έχασα τον αγώνα, θα συνεχίσω.

Είχα δώσει στον εαυτό μου το περιθώριο των τριών προσπαθειών. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Εγώ έκανα μέσα σε εννέα μήνες τρεις προσπάθειες γιατί είχα βάλει τον οργανισμό μου σε μια διαδικασία, ήταν σε μια ενεργοποίηση και είπα δεν πρέπει να το αφήσω. Δε θα ξαναδοκίμαζα τέταρτη φορά, γι’ αυτό δεν έκανα και δεύτερο παιδάκι.

Είναι επώδυνη και η διαδικασία του τηλεφωνήματος, όταν σε παίρνουν και σου λένε “δεν είστε έγκυος” κι εσύ κλαις. Την ημέρα που έλαβα το χαρμόσυνο τηλεφώνημα, το προηγούμενο βράδυ έκανα τον πιο γαλήνιο ύπνο της ζωής μου. Ξύπνησα το πρωί και είπα κάτι καλό θα γίνει».

Όσο για τις δυσκολίες της εγκυμοσύνης, η Μαρίνα Ασλάνογλου είπε: «Είχα πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη, έμεινα ακίνητη στο κρεβάτι δύο μήνες, είχα διαβήτη κύησης, θρομβοφιλία, έκανα ινσουλίνες, έπαθα αποκόλληση. Το χειρότερο με την εγκυμοσύνη μου ήταν ότι πήγα στο νοσοκομείο γιατί μπορεί να έχανα το παιδί».

Κλείνοντας, η Μαρίνα Ασλάνογλου ανέφερε: «Η οικογένεια του άντρα μου έχει μια τεράστια έκταση έξω από τη Μάνδρα Αττικής. Ήταν ουσιαστικά ο παράδεισός του και κάηκαν τα τρία τέταρτα της έκτασης. Ο ίδιος ο Δημοσθένης έσωσε τα ζώα, κουβάλησε τα άλογα δυόμιση χιλιόμετρα μακριά με τα πόδια, ήταν τέσσερις μέρες άυπνος. Στην Σκιάθο, με τις πλημμύρες, το σπίτι της μητέρας του πλημμύρισε, ήταν εκεί η γυναίκα αλλά φυσικά έφυγε, την πήραν. Σημασία έχει ότι είμαστε καλά».