Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Για αυτό μάχομαι και έχω αφιερώσει τη ζωή μου στο να προσφέρω στον συνάνθρωπό μου»

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Όσα είχε καταθέσει από καρδιάς η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην Σάσα Σταμάτη πριν από 5 χρόνια.

Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε μιλήσει στην Σάσα Σταμάτη και στην εκπομπή Ooh La La. Η πρέσβυς καλής θελήσεως της UNESCO είχε αναφερθεί στο στόχο που είχε στη ζωή της, το έργο που είχε επιτελέσει και στον σύζυγό της, Βαρδή Βαρδινογιάννη.

«Πάνω από όλα είναι η οικογένειά μου και πάντα στη ζωή μου ζητούσα να έχω μια σωστή οικογένεια. Από τη στιγμή που τα κατάφερα να έχω μια ευτυχισμένη οικογένεια, παιδιά κι εγγόνια, σκέφτηκα ότι πρέπει να προσφέρω κάτι και να το επιστρέψω σε αυτούς που έχουν λιγότερη καλή τύχη από εμένα. Για αυτό μάχομαι, έχω αφιερώσει τη ζωή μου σε αυτό να προσφέρω στον συνάνθρωπό μου. Δεν ονειρευόμουν πραγματικά τίποτα. Η οικογένεια ήταν το Α και το Ω στη ζωή μου. Όλες εμείς που είμαστε μητέρες πιστεύω ότι πρέπει να μεταδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τις αξίες και τις αρχές που έχουμε πάρει από τους δικούς μας γονείς» είχε πει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Πιστεύω στην κοινωνική αλληλεγγύη με τη μορφή που εγώ μπορώ να την προσφέρω. Είμαι κοντά στους συνανθρώπους μου. Δεν είναι απαραίτητο να τους προσφέρεις μόνο μια υλική βοήθεια. Για εμένα είναι πιο σημαντικό να τους σφίξεις στην αγκαλιά σου, να τους πεις μια καλή κουβέντα και να τους ενθαρρύνεις. Θέλω να είμαι πάντα κοντά στα προβλήματα των ανθρώπων. Αυτό κάνω και στο νοσοκομείο. Είμαι κοντά στους γονείς και στα παιδιά και μπαίνω ακόμα και στο χειρουργείο για να τα βοηθήσω» σημείωσε τότε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Για τον σύζυγό της είχε εξομολογηθεί πριν από μερικά χρόνια στην Σάσα Σταμάτη: «Είναι μια σχέση που ξεκίνησε όταν εγώ ήμουν 15 ετών. Δεν μπορεί να είναι αλλιώς μετά από τόσα χρόνια. Είναι το Α και το Ω της ζωής μου».