Μαριάννα Τουμασάτου: «Το να θρέψω ένα σκουλήκι δεν είναι πιο σημαντικό από το να μάθει κάποιος να κόβει στο σώμα μου»

Μαριάννα Τουμασάτου

"Άμα σε έναν γιατρό είναι χρήσιμο το σώμα μου, ας το πάρει, εγώ τι θα το κάνω;" αναρωτήθηκε η Μαριάννα Τουμασάτου.

Την Μαριάννα Τουμασάτου φιλοξένησε η Αθηναϊς Νέγκα στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά» στο Action 24 με αφορμή τον θεατρικό της μονόλογο. Μεταξύ άλλων, δε, η δημοφιλής πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στην απόφαση της να γίνει δωρήτρια σώματος και οργάνων μετά τον θάνατο της.

Ειδικότερα, η Μαριάννα Τουμασάτου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν θεωρώ τον εαυτό μου ακτιβίστρια, όχι, είναι too much για μένα. Συμβιβάζομαι πολλές φορές σε κάποια πράγματα που μου κοστίζουν ενδεχομένως, μακάρι να ήμουν ακτιβίστρια αλλά δεν είμαι. Δεν πήρα χαμπάρι πως συζητήθηκε αρκετά η απόφαση μου αυτή. Για τα Πανεπιστήμια και την ιατρική χρειάζεται αυτό, πρέπει να μάθουν, γιατί αν κάνεις μια χρήση σε ένα σώμα που πια δεν το κατοικείς, η ψυχή σου έχει φύγει και όλα έχουν πάει στη θέση τους, ένας γιατρός ίσως να γίνει καλύτερος και να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο να σώσει έναν άνθρωπο. Άμα του είναι δηλαδή χρήσιμο, ας το πάρει, εγώ τι θα το κάνω;».

«Δεν μου την έδωσε κάποιος άλλος αυτή την ιδέα, ούτε ήξερα ούτε και ξέρω αν υπάρχει έλλειψη σε αυτό το κομμάτι. Απλά μου φάνηκε ότι δεν εξυπηρετεί και το άλλο. Δηλαδή το να θρέψω ένα σκουλήκι δεν είναι πιο σημαντικό από το να πει ένας άνθρωπος ότι «εγώ έχω μάθει πάνω σε αυτό το σώμα να κόβω» οπότε όταν θα έρθει ο ζωντανός άνθρωπος, που θα χρειάζεται μια εμπειρία παραπάνω, να την έχει κερδίσει από το δικό μου σώμα».

«Αν μπορείς να βοηθήσεις, καλό είναι να το κάνεις. Αυτό. Δεν είναι δηλαδή κάτι σπουδαίο. Φαντάζομαι ότι είμαστε πολλοί αυτοί που το έχουμε κάνει αυτό, απλά ίσως να , επειδή εγώ τυχαίνει να είμαι πιο αναγνωρίσιμη από κάποιους άλλους, να έτυχε και να το είπα. Τόσα χρόνια το έχω κάνει, τώρα έτυχε και το είπα» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, η Μαριάννα Τουμασάτου στη νέα τηλεοπτική της συνέντευξη.