Μαριάννα Τουμασάτου: «Έγινα δωρήτρια σώματος και οργάνων, όταν έρθει η ώρα να «φύγω» το σώμα μου θα πάει στο πανεπιστήμιο»

Μαριάννα Τουμασάτου

Η ηθοποιός αποκαλύπτει μία γενναία απόφαση ανθρωπιάς.

Σε μία ιδιαίτερα προσωπική και ευαίσθητη εξομολόγηση προχώρησε η Μαριάννα Τουμασάτου. Η δημοφιλής ηθοποιός, φιλοξενούμενη στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας», μίλησε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την ενσυναίσθηση και τη γενναία της απόφαση να γίνει δωρήτρια σώματος και οργάνων ως μία κίνηση αλληλεγγύης και προσφοράς προς την επιστήμη.

«Το να μπαίνουμε στη θέση του άλλου νομίζω ότι στις μέρες μας είναι η μόνη οδός για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο. Είναι όμως επικίνδυνο, γιατί η κοινωνία μας έχει γυρίσει τουλάχιστον 100 χρόνια πίσω. Θεωρώ ότι η ενσυναίσθηση θα πρέπει να είναι αντανακλαστική, δεν χρειάζεται να κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου», δηλώνει η Μαριάννα Τουμασάτου στην κάμερα του MEGA.

«Αυτό κάνει τη διαφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το θέμα είναι, όταν πέφτεις για ύπνο, ποιες σκέψεις σε τριβελίζουν. Εμένα καμία, κοιμάμαι. Καμία σκέψη τέτοιου είδους δεν με ξυπνάει σε σχέση με το αν έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου. Μπορεί να με κρατήσει ξύπνια το πρόβλημα του άλλου ανθρώπου αλλά όχι η δική μου αναλγησία», παραδέχεται η ηθοποιός.

«Μία στιγμή που ένιωσα πολύ ευτυχισμένη που πρόσφερα κάτι επί της ουσίας ήταν όταν έδωσα δείγμα για να δωρίσω μυελό των οστών. Ένιωσα απέραντη ευτυχία. Επίσης, ήταν πολύ μεγάλη χαρά όταν έκλεισα τα 18, πήγα και έκανα τα χαρτιά μου και έγινα δωρήτρια σώματος και οργάνων», εξομολογείται στη συνέχεια η Μαριάννα Τουμασάτου.

«Όταν θα έρθει η ώρα να «φύγω», το σώμα μου να πάει στο πανεπιστήμιο και τα όργανα, εάν είναι λειτουργικά, να δοθούν για μεταμοσχεύσεις», καταλήγει στην εξομολόγησή της η Μαριάννα Τουμασάτου.