Μαρία Τζομπανάκη: «Υπάρχει ηλικιακός ρατσισμός στην τηλεόραση και ιδιαίτερα με τις γυναίκες»

Μαρία Τζομπανάκη

«Είναι παράσημο να μπορείς να ζεις, να μεγαλώνεις και να γερνάς μέσα στη δημιουργία», λέει η Μαρία Τζομπανάκη.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τη Βασιλική Μπασιούρη έδωσε η Μαρία Τζομπανάκη. Η ηθοποιός μίλησε για τον γιο της, Ορφέα Αυγουστίδη, τον ηλικιακό ρατσισμό στην τηλεόραση, αλλά και τον σύζυγό της.

«Εάν ξεκινήσω να μιλάω γι’ αυτόν, θα μιλάω μέχρι το πρωί. Την πρώτη χρονιά που παίζαμε μαζί τηλεοπτικά είχα ξεχάσει τα λόγια μου σε μία σκηνή από την συγκίνηση. Στην αρχή δεν μπορούσα να τον δω σαν συνάδελφο, είναι το παιδί μου. Πάντα τον εκτιμώ για την εξέλιξή του και για αυτό που είναι. Παίζοντας μαζί του στην τηλεόραση καταλαβαίνω ποσό αξιοπρεπώς αφοσιωμένος είναι σε αυτό το κομμάτι. Τον καμαρώνω συνέχεια και του δίνω την ευχή μου πάντα», είπε αρχικά η Μαρία Τζομπανάκη για τον Ορφέα Αυγουστίδη.

Η Μαρία Τζομπανάκη είπε στη συνέχεια: «Υπάρχει ηλικιακός ρατσισμός στην τηλεόραση και ιδιαίτερα όσον αφορά τις γυναίκες. Είναι παράσημο να μπορείς να ζεις, να μεγαλώνεις και να γερνάς μέσα στη δημιουργία. Δεν μπορείς να είσαι 60 και να παίξεις την 25χρονη, ντροπή. Θέλω να πω στις συνομήλικές μου να μην φοβούνται να δείξουν τις ρυτίδες τους, το μεγάλωμά τους.

Η ζωή είναι όμορφη από την αρχή μέχρι τη στιγμή που μεγαλώνεις. Μου αρέσω έτσι όπως είμαι, πάντα μου άρεσα. Σε όλες τις ηλικίες μου ένιωθα πάρα πολύ καλά. Υπήρχαν περίοδοι που δεν ήμουν καλά, αλλά δεν είχε να κάνει με την εμφάνισή μου. Με διάφορα πράγματα που είχα περάσει, κλείστηκα στον εαυτό μου».

Η Μαρία Τζομπανάκη μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε Αθήνα, Κρήτη, Νέα Υόρκη και Ελβετία: «Ο σύζυγός μου δεν κάνει παράπονα, είναι πάρα πολύ καλός. Έχουμε συμβιβαστεί με τον σύζυγό μου στην καθημερινότητα, το ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν έτσι».