Μαρία Σολωμού: «Το πρωί δε με αναγνωρίζει άνθρωπος»

«Πολλοί μπορεί να πιστεύουν για εμένα ότι είμαι φωνακλού...»

Η ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό Οκ! και στον Γιάννη Πουλόπουλο για τον ρόλο της στη σειρά του MEGA «Μάνα Χ Ουρανού», αλλά και τον γιο της.

Υπάρχουν ατάκες της Κατερίνας που ερμηνεύεις στο σίριαλ, τις οποίες έχεις πει κι εσύ στον γιο σου, Αλέξανδρο;

Είναι από τις λίγες φορές που αισθάνομαι ότι αυτό που υποδύομαι είμαι εγώ. Αφού όταν γυρίζω σπίτι από το γύρισμα, δεν νιώθω ότι έχω αλλάξει περιβάλλον. (Γελάει) Προσπαθώ κι εγώ όπως και η Κατερίνα, να διατηρώ την ψυχραιμία μου και παρότι πολλοί μπορεί να πιστεύουν για εμένα ότι είμαι φωνακλού, σε πληροφορώ ότι μέσα στο σπίτι είμαι πολύ ήρεμη. Η μόνη διαφορά είναι ότι η Κατερίνα είναι πάντα χτενισμένη, μακιγιαρισμένη, ενώ εμένα θα με δεις πολύ συχνά να πηγαίνω το παιδί μου στο σχολείο με τα μαλλιά μου πιασμένα με κλάμερ, φορώντας γυαλιά μυωπίας, πιτζάμες και από πάνω παλτό.

Δεν σε ενοχλεί να σε αναγνωρίζουν και να σε σχολιάζουν οι συμμαθητές του γιου σου;

Έννοια σου και το πρωί δεν με αναγνωρίζει άνθρωπος! (Γελάει) Είμαι μια κανονική μαμά που πηγαίνει το παιδί της στο σχολείο. Κανένας δεν πρόκειται να μου δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Σε λίγο ο γιος σου θα μεπι στη εφηβεία. Τι θα του απαντήσεις όταν σου ζητήσει να μιλήσετε για το σεξ;

Αυτά τα έχει κουβεντάσει με τον πατέρα του εδώ και δύο χρόνια. Κάποια στιγμή μου είπε: «Μαμά ξέρεις τι είναι το σεξ;» «Τι είανι παιδί μου» τον ρώτησα. «Ο μπαμπας μου είπε όι είναι όταν δύο άνθρωποι που αγαπιούνται κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά. Και μετά από αυτό αποκτούν παιδάκια». Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το περιγράψει κανείς. Τα σημερινά παιδιά γνωρίζουν πολύ περισσότερα  από ό,τι ξέραμε εμείς όταν ήμασταν στην ηλικία τους. Εγώ μέχρι τα 14 μου πίστευα ότι αν φιληθώ με ένα αγόρι θα μείνω έγκυος. (Γελάει)