Μαρία Ναυπλιώτου: «Πόνεσα, έκλαψα, υπέφερα… με τράβηξε όμως η ζωή πίσω»

Μαρία Ναυπλιώτου

"Το πένθος δημιουργεί μηχανισμούς, αποδέχεσαι και πας παρακάτω" εξομολογήθηκε η Μαρία Ναυπλιώτου.

Στο Στούντιο 4 βρέθηκε καλεσμένη η Μαρία Ναυπλιώτου, το απόγευμα της Παρασκευής, με αφορμή την επανάληψη της επιτυχημένης παράστασης «Φιλουμένα Μαρτουράνο» στο θέατρο Χορν. Η εντυπωσιακή πρωταγωνίστρια μίλησε, μεταξύ άλλων, για την προσωπική διαχείριση στην απώλεια καθώς και όσα τις δίδαξε για τις δυσκολίες της ζωής η πάροδος του χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Ναυπλιώτου εξομολογήθηκε πως «νομίζω πως είναι κάτι που το φοβόμαστε πολύ και δεν επιτρέπουμε να στεναχωρηθούμε πραγματικά και βαθιά. Νομίζουμε ότι, αν γίνει αυτό, θα διαλυθούμε. Στην πραγματικότητα όμως, αν δεν στεναχωρηθούμε, θα διαλυθούμε. Στη δική μου περίπτωση ήρθα σε επαφή με τα συναισθήματα μου Δεν ήταν εύκολο να επιτρέψω να στεναχωρηθώ, δεν ήταν εύκολο να πενθήσουμε όταν έφυγαν οι γονείς μας. Ήταν κάτι πολύ βαρύ».

«Προσπαθείς να το αποφύγεις ασυνείδητα, είναι ένας μηχανισμός και κάποια στιγμή νιώθεις ο ιστορικός σου εαυτός να χτυπάει το κεφάλι του στις γωνίες. Κάποια στιγμή αφήνεσαι και κλαις και στεναχωριέσαι και πενθείς και βγαίνεις από αυτό ανανεωμένος. Αν πενθήσεις, αν στεναχωρηθείς, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε τραβήξει η ζωή ξανά πίσω».

«Εμένα με τράβηξε η ζωή, όπως ακριβώς το είπα. Κάποια στιγμή δηλαδή πόνεσα, έκλαψα πολύ, υπέφερα και για άλλα πράγματα όχι μόνο για αυτό. Σε έναν χρόνο χάσαμε και τους δυο γονείς, ήταν νεότατοι. Θέλω όμως να πω πως μετά σιγά σιγά αρχίζει και φεύγει, το πένθος δημιουργεί μηχανισμούς, αποδέχεσαι και πας παρακάτω» συμπλήρωσε, ακόμα, η Μαρία Ναυπλιώτου στην ψυχαγωγική εκπομπή της ΕΡΤ.