Μαρία Φιλίππου και Μαρία Κανελλοπούλου θυμούνται άγνωστες ιστορίες 28 χρόνια μετά το Εμείς κι Εμείς

Μαρία Φιλίππου

Η Μαρία Φιλίππου αποκαλύπτει το λάθος που δεν πρόσεξε κανείς στο Εμείς κι Εμείς.

Στη στήλη “Reunion” της εκπομπής «Πάμε Δανάη» βρέθηκαν η Μαρία Φιλίππου και η Μαρία Κανελλοπούλου. Οι δύο τους θυμήθηκαν άγνωστες στιγμές από το Εμείς κι Εμείς και με νοσταλγία μίλησαν για τη θρυλική σειρά.

«Ήμασταν όντως “Εμείς κι εμείς” η παρέα από την σχολή του εθνικού θέατρου. Ο Μεταλληνός και ο Αμαραντίδης αποφάσισαν να καταγράψουν τον κώδικα που γελούσαμε και να τον κάνουν σήριαλ. Tότε ήταν η μακροβιότερη κωμωδία της ελληνικής τηλεόρασης, που κράτησε συνολικά τέσσερα χρόνια. Είπαν ότι αντιγράψαμε “Τα Φιλαράκια” και δεν ισχύει. Εμείς ξεκινήσαμε Σεπτέμβριο και τα φιλαράκια τον Οκτώβριο του 1994.

Η Ελένη Γερασιμίδου ήρθε ως guest στο 4ο επεισόδιο και έγινε μόνιμη μετά το 8ο γιατί γελάσαμε τόσο πολύ με το ρολό. Το “Εμείς κι εμείς” ήταν το μόνο σήριαλ που είχαμε δυο διαλέκτους, κυπριακά και ποντιακά. Τετάρτη έκανα γύρισμα και Παρασκευή γέννησα. Επέστρεψα μόλις 40 ημέρων. Έφτιαχνα παστίτσιο στη σειρά και μετά από 2-3 μέρες πάνω να κάνω τη συνέχεια της σκηνής και αντί να πω παστίτσιο έλεγα “τον καλύτερο μουσακά θα φάτε σήμερα”. Για κάποιο λόγο δεν το πρόσεξε κανείς.

Ήρθαν πρωτοεμφανιζόμενες τότε η Νατάσα Θεοδωρίδου και η Δέσποινα Βανδή. Ήταν δύσκολη δουλειά και είχαμε προστριβές, αλλά υπήρχε πολλή αγάπη. Με αυτόν που αγαπάς έχεις πράγματα να μοιραστείς. Πλέον το Εμείς κι Εμείς έχει πολύ πόνο γιατί μας λείπουν άνθρωποι».

Η Μαρία Κανελλοπούλου είπε από την πλευρά της: «Μετά το “Μανά είναι μόνο μία” ο Σπύρος Μεταλληνός θεωρούσε απαραίτητο να βρίσκομαι στο “Εμείς κι εμείς”. Ήμασταν ψωνάρες και παρακαλούσαμε τα παιδιά να κάνουμε εορταστικά επεισόδια. Είχαμε τσακωμούς για τα τραγούδια.

Έπρεπε να πούμε τα κάλαντα και έλεγα εγώ όχι “το καλαμάρι έγραφε”, αλλά το “παλαμάρι”… Πέρασε όλη η τότε δισκογραφία από τη σειρά. Σημαντικές οι απώλειες της Νατάσας Μανισάλη, της Πηνελόπης Κροντηροπούλου και του Τάσου Περζικιανίδη. Η σειρά μάς άνοιξε δρόμους, είχαμε προτάσεις».