Μαρία Φιλίππου: Η έκκληση στη Σμαράγδα Διαμαντίδου – «Πάρε με ένα τηλέφωνο»

Μαρία Φιλίππου

"Ήταν μεγάλο σοκ, δε μπορούσα να διανοηθώ ότι μία ανθρώπινη ζωή μπορεί να "φύγει" έτσι. Δεν είχε κάτι, "έφυγε" στον ύπνο της" αναφέρει για τον χαμό της μητέρας της η Μαρία Φιλίππου.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» παραχώρησε η Μαρία Φιλίππου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την εποχή του «Εμείς κι Εμείς», τις επαφές που έχει κρατήσει με τους συμπρωταγωνιστές της στη δημοφιλή κωμωδία του Mega αλλά και την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της που ακόμα δεν μπορεί εύκολα να συζητήσει.

«Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε ένα σπίτι που αγαπούσε την Τέχνη, η μητέρα μου ήταν ποιήτρια, ο πατέρας μου σκιτσογράφος. Όταν γράφτηκα στη σχολή του Εθνικού, κατάλαβα ότι η ουσία είναι ότι μέσα από το Θέατρο γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου» δηλώνει η Μαρία Φιλίππου.

Για τη συμμετοχή της στο «Εμείς κι Εμείς» αναφέρει: «Δεν μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου γενικά. Όταν τον βλέπω, προσπαθώ να δω τι ήταν λάθος. Υπήρχε μια φρεσκάδα και μία αυθεντικότητα», ενώ αποκαλύπτει ότι μιλάει ακόμα με τους ηθοποιούς Στέλιο Παύλου και Γιώργο Γιαννούτσο.

«Την Σμαράγδα (Διαμαντίδου) την έχω χάσει λίγο είναι η αλήθεια. Και τώρα αν το δει, γιατί δεν έχω ούτε το τηλέφωνό της, θα ήθελα πολύ να επικοινωνήσει. Πάρε με ένα τηλέφωνο» είπε στην κάμερα η Μαρία Φιλίππου.

Η ηθοποιός μοιράζεται και μία πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής της, όταν το 2003 και λίγες ώρες πριν από θεατρική πρεμιέρα, «έχασε» ξαφνικά τη μητέρα της. «Ήταν μεγάλο σοκ, δε μπορούσα να διανοηθώ ότι μία ανθρώπινη ζωή μπορεί να «φύγει» έτσι. Δεν είχε κάτι, «έφυγε» στον ύπνο της. Πήγα κανονικά την άλλη μέρα στο θέατρο, γιατί έτσι είχα μάθει από τους δασκάλους μου και γιατί δε θεώρησα ότι την επόμενη μέρα θα ποναώ λιγότερο».