Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Επί 3 μήνες έρχονταν στο σπίτι 50 άσπρα τριαντάφυλλα»

Μαρία Εκμεκτσίογλου

"Είχα πολύ σκληρό πατέρα. Μέχρι να παντρευτώ δεν είχα δει τη δύση του ήλιου" εξομολογείται η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Στον καναπέ της εκπομπής Studio 4 κάθισε το απόγευμα της Τρίτης η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Η γνωστή μαγείρισσα από την Πόλη μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια, τον σκληρό πατέρα που είχε αλλά και το πώς έφτασε να παντρευτεί με προξενιό.

«Μέχρι να παντρευτώ, έπρεπε να πάρω άδεια από τον πατέρα μου για να κάνω ακόμη και ένα βήμα. Είχα πολύ σκληρό πατέρα. Δε θυμάμαι να είχα δει τη δύση του ηλίου, μέχρι που παντρεύτηκα. Όλα τα παιδιά έπαιζαν στα Πριγκιπόνησα στους δρόμους κι εγώ ήμουν μέσα» παραδέχεται η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

«Ήταν τόσο αυστηρός, γιατί ο ίδιος ήταν πολύ ζωηρός άντρας με πολλές ιστορίες και ήθελε να με έχει κλεισμένη. Γενικά τα κορίτσια στην Κωνσταντινούπολη ήταν πολύ σφιγμένα. Θέλαμε να παντρευτούμε για να φύγουμε από το δύσκολο πατρικό καθεστώς» προσθέτει.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου θυμάται το προξενιό που της επιφύλλασσε η μητέρα της και εξομολογείται πως και για την ίδια ο αρραβώνας της λειτούργησε ως μία απόδραση.

«Δεν σκέφτηκα στιγμή να πω όχι, γιατί ήθελα να πάω σινεμά, ντισκοτέκ, ήθελα να ταξιδέψω. Την ημέρα του αρραβώνα μου λέει: τι θέλεις να κάνουμε; Και του λέω: να πάμε σινεμά. Σήμερα τα θυμάμαι με πολλή αγάπη, δεν έχω μετανιώσει για τίποτα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Στην Κωνσταντινούπολη έρχονταν κάθε μέρα στο σπίτι 50 άσπρα τριαντάφυλλα για περίπου 3 μήνες μπορώ να πω. Φανταζόμουν ότι είναι από τον γιο της φίλης της μαμάς μου, ο οποίος είδε μία φωτογραφία μου και του άρεσα πολύ. Ωραίο ήταν αυτό, μακάρι να συνεχιζόταν και μετά τον γάμο» παραδέχεται η Μαρία Εκμεκτσίογλου.