Μαρία Αλιφέρη: «Το 1981 καρατομήθηκα εν μία νυκτί, σαν την Αντουανέτα με έβαλαν στη λαιμητόμο»

Μαρία Αλιφέρη

«Η Αλίκη είναι μία και θεωρώ ότι είναι ύβρις όταν την “αγγίζουν”», είπε η Μαρία Αλιφέρη.

Η Μαρία Αλιφέρη έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Γεια σου» και τον Νικόλα Μπιρμπάκο. Η ηθοποιός μίλησε για την εποχή που “κόπηκε” από την τηλεόραση, τη συμμετοχή της στους Πανθέους, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και το τροχαίο που είχε πριν μερικά χρόνια.

«Ήμουν και στα δύο κανάλια που υπήρχαν τότε και κάποια στιγμή με τρεις εκπομπές. Το “σας αγαπώ” προέκυψε αυθόρμητα γιατί αισθάνθηκα την αγάπη του κόσμου και ήθελα κάτι να πω κι εγώ. Μου αρέσει να αυτοσαρκάζομαι, αν δεν παίρνεις πολύ σοβαρά τον εαυτό σου γλιτώνεις πολλά. Το 1981 καρατομήθηκα εν μία νυκτί, σαν την Αντουανέτα με έβαλαν στη λαιμητόμο.

Ο κόσμος αντέδρασε, αλλά η εξουσία καθοδηγεί και χειραγωγεί. Οι Πανθέοι είναι ένα έργο θρύλος και έχω δίπλα μου εξαιρετικούς συναδέλφους. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε σταρ και είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Η Αλίκη είναι μία και θεωρώ ότι είναι ύβρις όταν την “αγγίζουν”», είπε αρχικά η Μαρία Αλιφέρη.

Η Μαρία Αλιφέρη είπε στη συνέχεια: «Δεν θέλω να ζω με προσωπείο, ότι βλέπετε είμαι. Η ψυχή μας, η καρδιά μας είναι το πιο σημαντικό και το μέγιστο για έναν άνθρωπο είναι να συναντήσει τον εαυτό του. Το τροχαίο ατύχημα που είχα δεν με άλλαξε, γιατί σχεδόν από παιδί είμαι συμφιλιωμένη με το τέλος. Η εμπειρία αυτή μου επιβεβαίωσε αυτά που σκεφτόμουν για τη ζωή».