Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Το θέμα του Κουρή είναι μια αηδία, ντροπή»

Μαργαρίτα Θεοδωράκη

"Υπάρχει μία κόντρα με εμένα από χρόνια. Δεν έχω δικαίωμα στο έργο του, είμαι τόσο χαζή εγώ και ο αδελφός μου που δεν έχουμε δικαίωμα", λέει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Ο Τάσος Τρύφωνος συναντά την Μαργαρίτα Θεοδωράκη στο Τετ α τετ, στον Alpha Κύπρου. Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη απαντά για όλα…

«Άλλαξε η ζωή μου πολύ χωρίς τον πατέρα μου. Τους τελευταίους δύο μήνες παρακαλούσα να πεθάνει, υπέφερε πάρα πολύ. Ο πατέρας μου ήταν πάντα πολύ αυστηρός, δεν ικανοποιούταν ποτέ, ήθελε όλο κάτι παραπάνω και αυτό εμένα με δυνάμωσε.

Η στενοχώρια μου είναι ότι δεν έζησα την κηδεία του πατέρα μου. Σαν κάθε άνθρωπος ήθελα να θάψω τον πατέρα μου εγώ. Και βέβαια την επιθυμία του θα την ακολουθούσα, όχι να μου κάνουν εξώδικα.

Γιατί υπάρχει μία κόντρα με εμένα από χρόνια. Δεν έχω δικαίωμα στο έργο του, είμαι τόσο χαζή εγώ και ο αδελφός μου που δεν έχουμε δικαίωμα. Καταλαβαίνεις πόσο πονετικό είναι αυτό;

Το θέμα του Κουρή; Δεν υπάρχει για μένα. Είναι μια αηδία, ντροπή δηλαδή.

Τα παιδιά κάποια στιγμή για να πάνε να δουν τον μπαμπά έπρεπε να κλείσουν ραντεβού, δεν έμπαιναν αυθόρμητα και αυτό το πράγμα τους αποξένωνε», λέει μεταξύ άλλων η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.