Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Η μητέρα μου δεν ήξερε ότι έχει πεθάνει ο πατέρας μου, είδε τον τάφο στην τηλεόραση»

Μαργαρίτα Θεοδωράκη

«Δεν μου επέτρεψαν να πενθήσω τον πατέρα μου, τον άρπαξαν από την εκκλησία», λέει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Στην εκπομπή «Δύο στη 1» και την Έρη Βαρδάκη έδωσε συνέντευξη η Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Η κόρη του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πως πρόσφατα η μητέρα της έμαθε για τον θάνατό του από την τηλεόραση.

«Η παράσταση “Αναμνήσεις ενός κοριτσιού” προέκυψε από το βιβλίο μου. Ένα χρόνο μετά το θάνατο του πατέρα μου, η ζωή μας έχει αλλάξει. Ήταν κατάκοιτος δέκα χρόνια, αλλά κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα πεθάνει. Ήταν πολύ περήφανος για το βιβλίο μου, το είχε διαβάσει πέντε φορές και συνέχεια το αναλύαμε. Μετά την έκδοση του βιβλίου, μου ζήτησε συγγνώμη. Καταλαβαίνω γιατί, αλλά είναι μυστικό», είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είπε στη συνέχεια: «Μέχρι πρότινος η μητέρα μου δεν είχε καταλάβει ότι ο πατέρας μου είχε φύγει από τη ζωή. Το είδε φέτος στην τηλεόραση, είδε τον τάφο ένα χρόνο μετά, αλλά δεν το έχουμε συζητήσει. Ήμουν πάντα περήφανη που ήμουν η κόρη του Θεοδωράκη. Ο πατέρας μου θυσίασε πολλά πράγματα για την Ελλάδα».

Κλείνοντας, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ανέφερε: «Δεν μου επέτρεψαν να πενθήσω τον πατέρα μου, τον άρπαξαν από την εκκλησία, μου έκαναν ασφαλιστικά μέτρα. Όλα αυτά είναι τελείως γελοία».