Μάρα Δαρμουσλή: «Άλλαξε μορφή αλλά το αντιμετώπισα, είναι σαν να λέμε ένα τέρας με τρία κεφάλια»

Μάρα Δαρμουσλή

"Το ίδιο τέρας είναι απλά με διαφορετικό τρόπο εμφάνισης και αντιμετώπισης" υπογραμμίζει η Μάρα Δαρμουσλή.

Την Μάρα Δαρμουσλή φιλοξένησαν η Ζωή Κρονάκη και ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου, το πρωινό της Κυριακής, στο πλατό της εκπομπής «Δύο στις 10» με αφορμή τα νέα της θεατρικά σχέδια. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η εντυπωσιακή ηθοποιός αναφέρθηκε στην περίοδο που μεσουρανούσε στον χώρο της μόδας και τα διατροφικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ίδια.

Ειδικότερα, η Μάρα Δαρμουσλή σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είχα το πρόβλημα με τις διατροφικές διαταραχές, ήταν ένας συνοδοιπόρος στα χρόνια του μόντελινγκ, στις αρχές τουλάχιστον. Άλλαξε μορφή στην υπόλοιπη πορεία μου αλλά, μέσα από τη συζήτηση με ειδικούς, το αντιμετώπισα. Ξεκίνησα με την ανορεξία που είναι κάτι οφθαλμοφανές. Όσον αφορά την ψυχογενή ανορεξία, τη βουλιμία και την παχυσαρκία είναι σαν να λέμε ένα τέρας με τρία κεφάλια. Το ίδιο τέρας είναι απλά με διαφορετικό τρόπο εμφάνισης και αντιμετώπισης».

«Τα δύο είναι εμφανή, αυτό που δεν φαίνεται είναι η βουλιμία γιατί είναι κάτι πολύ πιο προσωπικό. Αυτό που έκανα, το πιο σημαντικό για μένα, ήταν πως ξεκίνησα να μιλάω λέγοντας τη δική μου ιστορία. Δεν είμαι ειδικός και δεν μπορώ να δώσω συμβουλές γιατί κάθε περίπτωση είναι καθαρά μια προσωπική ιστορία. Ξεκίνησα να μιλάω λοιπόν και να μοιράζομαι την ιστορία μου γιατί έτσι παρακινούσα κι άλλο κόσμο να μιλήσει».

«Όταν το αναγνωρίζεις το πρόβλημα και το μοιράζεσαι, είναι η αρχή για να το αντιμετωπίσεις. Πολλές γυναίκες μού είπαν ότι της βοήθησα και από κοντά και από μηνύματα, δεν την περίμενα αυτή την ανταπόκριση. Ότι δηλαδή ένα τόσο μικρό χαλικάκι, όπως εγώ, θα ξεκινούσε μια τέτοια χιονοστιβάδα» πρόσθεσε, εν συνεχεία, η Μάρα Δαρμουσλή στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.