Μαντώ Γαστεράτου: «Το ανακάλυψα λίγο πριν γίνω μητέρα… δεν το είχα συνειδητοποιήσει»

Μαντώ Γαστεράτου

"Το έχω πει πολλές φορές ότι υπήρχε πολύ σκληρό bullying. Είναι τραύματα, που αν τα φροντίσεις, παραμένουν κλειστά" δήλωσε η Μαντώ Γαστεράτου.

Η Μαντώ Γαστεράτου φιλοξενήθηκε απόψε στην εκπομπή Δύο στη 1 με την Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου και μίλησε για την περίοδο που είχε βιώσει bullying.

«Στα παιδικά μου χρόνια ήμουν το τροφαντούλικο κοριτσάκι, λίγο ατσούμπαλη κι αγοροκόριτσο. Στην εφηβεία πέρασα κι εγώ ένα διάστημα που προσπαθούσα να καταλάβω ποια είμαι και να βρω την ταυτότητά μου. Την βίωσα λίγο έντονα την εφηβεία μου, κάνοντας τότε την επανάστασή μου και θέλοντας να αποταυτιστώ από την μητέρα μου. Είχα υιοθετήσει ένα στυλ που δεν μοιάζει με το σήμερα. Ήμουν σαν αγοράκι. Φορούσα παντελόνια και φόρμες και τα μαλλιά μου ήταν κοντοκουρεμένα. Χρειαζόταν να κάνω αυτήν την μετάβαση για να βρω μέσα από αυτήν την διαδρομή ποια είμαι» είπε αρχικά η Μαντώ Γαστεράτου.

«Ο πόνος είναι χρήσιμος στην ζωή μας. Δεν είχα περάσει και πολύ όμορφα τότε. Το έχω πει πολλές φορές ότι υπήρχε πολύ σκληρό bullying. Είναι τραύματα, που αν τα φροντίσεις, παραμένουν κλειστά. Όμως η ουλή υπάρχει για πάντα εκεί να σου θυμίζει ότι υπήρχε αυτή η περίοδος στην ζωή σου… Μου πήρε καιρό να καταλάβω ότι πρέπει να το κλείσω αυτό το τραύμα. Το ανακάλυψα λίγο πριν γίνω μητέρα, λίγο πριν μείνω έγκυος στον Γιώργο. Στις προσωπικές μου συνεδρίες -γιατί κάνω χρόνια ψυχοθεραπεία- πάντα ανέφερα εκείνη την περίοδο με γέλια. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουμε την τάση, όταν συμβαίνει στην ζωή μας κάτι τραυματικό, να το διακωμωδούμε» εξομολογήθηκε η Μαντώ Γαστεράτου.