Μαντώ Γαστεράτου: «Έκανα ό,τι μπορούσα για να απομυθοποιήσω τον ρόλο της ξανθιάς στην τηλεόραση»

Μαντώ Γαστεράτου

"Η κινησιολογία, το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσα λειτουργούσαν ως μηχανισμός άμυνας. Δεν επέτρεπα να φαίνομαι στους άλλους χαζή", παραδέχεται η Μαντώ Γαστεράτου.

Στον καναπέ της εκπομπής «Δύο στη Μία» κάθισε ανήμερα του Πάσχα η Μαντώ Γαστεράτου. Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια μίλησε για την εμπειρία της στην τηλεόραση και την προσπάθεια που έκανε να αποτινάξει από πάνω της το στερεότυπο της ξανθιάς, εντυπωσιακής αλλά ακαλλιέργητης γυναίκας.

«Βλέποντας μία γυναίκα που είναι ευπαρουσίαστη, υπήρχε εκεί στα 90’s το στερεότυπο της όμορφης πλην όμως ακαλλιέργητης. Αν το καλοσκεφτείς, μέσω των σειρών προβαλλόταν αυτό το πρότυπο της ξανθιάς παρουσιάστριας, διακωμωδώντας το», δηλώνει η Μαντώ Γαστεράτου.

«Εγώ υποσυνείδητα έκανα ό,τι περισσότερο μπορούσα για να απομυθοποιήσω τον ρόλο της όμορφης, εντυπωσιακής περσόνας στην τηλεόραση και υιοθετούσα συμπεριφορές πιο… ανδροπρεπής. Η κινησιολογία, το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσα λειτουργούσαν ως μηχανισμός άμυνας. Δεν επέτρεπα να φαίνομαι στους άλλους χαζή», παραδέχεται στη συνέχεια.

«Είναι μια πτυχή του εαυτού μου που πλέον την έχω ενσωματώσει και είμαι οκ με αυτό», τονίζει η Μαντώ Γαστεράτου.

«Από τη μία στην τηλεόραση ναι μεν δίνεται η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναλάβουν το τιμόνι μίας εκπομπής αλλά από την άλλη υποβόσκει ένας «επικριτικός γονέας» που, αν δεν του φέρεις νούμερα, καλούς βαθμούς στο τέλος του τηλεοπτικού τριμήνου, αποβάλλεσαι από την τάξη», αναφέρει σε άλλο σημείο η Μαντώ Γαστεράτου.