Μανούσος Μανουσάκης: «Μου είναι δύσκολο να μιλάω σε παρελθόντα χρόνο για εκείνη»

Μανούσος Μανουσάκης

"Μου είναι ζωντανή και είναι εδώ μπροστά μου" ομολόγησε ο Μανούσος Μανουσάκης.

Καλεσμένος του Κωνσταντίνου Καμέα βρέθηκε ο Μανούσος Μανουσάκης το απόγευμα της Κυριακής στην εκπομπή Status που προβλήθηκε στον Astra Tv. Μέσα σε όλα, ο αγαπημένος δημιουργός αναφέρθηκε με λόγια τρυφερά στην μακρόχρονη σχέση με την αείμνηστη Ειρήνη Παππά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μανούσος Μανουσάκηςσημείωσε χαρακτηριστικά πως «με την Ειρήνη Παππά ζήσαμε μαζί πάρα πολλές δημιουργικές στιγμές γιατί η συγγέεια είναι υποχρεωρτική. Είναι συγκυρία και τυχαία δηλαδή είσαι συγγενής με κάποιον, δεν το επιλέγεις. Αυτό που είναι σημαντικό όμως είναι ότι η Ειρήνη, που δεν καταλάβαινε βέβαια από συγγένειες, καταλάβαινε από φιλία. Με επέλεξε για φίλο της και αυτό είναι το σημαντικό».

«Η Ειρήνη Παππά ήταν πάντα αυτή που ήταν. Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να μιλάω σε παρελθόντα χρόνο για την Ειρήνη. Μου είναι ζωντανή και είναι εδώ μπροστά μου. Όχι λόγω του πρόσφατου γεγονός, αλλά σε 100 και σε 200 χρόνια θα είναι ακόμα μαζί μας».

«Τώρα που λείπει η φυσική της παρουσία αυτό που μένει έντονο είναι η αύρα της. Η αύρα του χαρακτήρα ενός ανθρώπου που κατόρθωσε να ζήσει την ζωή που επέλεξε χωρίς να κάνει καμία υποχώρηση έστω και στρατηγική. Δεν έκανε καμία υποχώρηση ποτέ. Ήταν πάντα εξαιρετικά αυτάρκης και αυτόνομα άναρχη γυναίκα»» πρόσθεσε, ακόμα, ο Μανούσος Μανουσάκης στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.