Μανούσος Μανουσάκης: «Δεν έχει καταρριφθεί το ρεκόρ τηλεθέασης που σημείωσαν οι Ψίθυροι Καρδιάς»

Μανούσος Μανουσάκης

«Δε πήρα ιλιγγιώδες χρηματικό ποσό για το Άγγιγμα Ψυχής. Κανένα ποσό δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να δώσει ένας επιχειρηματίας για να έχει κέρδος», λέει ο Μανούσος Μανουσάκης.

Στην εκπομπή Πάμε Δανάη έδωσε συνέντευξη ο Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος μίλησε για την επιστροφή του στην τηλεόραση, τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάματος, αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες του στην ελληνική τηλεόραση.

Αναφερόμενος στην επιστροφή του στην τηλεόραση, με νέα μίνι σειρά που θα προβληθεί από τη συχνότητα της ΕΡΤ, ο Μανούσος Μανουσάκης είπε: «Πρόκειται για τρία λογοτεχνικά έργα κλασσικών Ελλήνων συγγραφέων, του Παπαδιαμάντη, του Βιζυηνού, και της Γαλάτειας Καζαντζάκη, τρεις διαφορετικές εποχές, τρία διαφορετικά μέρη. Έκανα την πρόταση αυτή και τη δέχτηκε η δημόσια τηλεόραση. Η δημόσια τηλεόραση έχει κάνει ανοδική πορεία στη μυθοπλασία. Τηλεόραση χωρίς μυθοπλασία είναι φούρνος χωρίς ψωμί».

Μιλώντας για το ελληνικό #MeToo στο χώρο του θεάματος, ο Μανούσος Μανουσάκης εξήγησε ότι «δεν είχε πέσει τίποτα στην αντίληψή μου από όσα αποκαλύφθηκαν για το χώρο του θεάτρου. Εμείς ζούμε μέσα σε μια γυάλα στο γύρισμά μας. Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κακή ή ανάρμοστη συμπεριφορά από ηθοποιό. Έχω αντιμετωπίσει δύσκολους ανθρώπους, αλλά με κάθε άνθρωπο βρίσκεις τρόπος επικοινωνίας. Εμένα δε με ενδιαφέρει ο χαρακτήρας κάποιου, με ενδιαφέρει η τέχνη του. Δε με αφορά τι κάνει σπίτι του, όταν όμως πέφτει στη σφαίρα της παρανομίας και της εγκληματικότητας, μας αφορά όλους».

Ο Μανούσος Μανουσάκης αναφέρθηκε και στις μεγάλες του επιτυχίες στην ελληνική τηλεόραση: «Ήταν μεγάλη επιτυχία οι Ψίθυροι Καρδιάς, δεν έχει καταρριφθεί το ρεκόρ τηλεθέασης που σημείωσαν. Δε πήρα ιλιγγιώδες χρηματικό ποσό για το Άγγιγμα Ψυχής. Κανένα ποσό δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να δώσει ένας επιχειρηματίας για να έχει κέρδος. Μπορεί να ήμουν ο πιο ακριβοπληρωμένος, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκα κάποιον. Έκανα τη δουλειά μου».

«Είμαι αυστηρός. Με τα χρόνια δεν έχω μαλακώσει, έχω γεροντοκορέψει. Τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής εποχής του θεάτρου ήταν εξαιρετικοί επαγγελματίες. Η νέα γενιά ηθοποιών παράγει εξαιρετικούς ηθοποιούς που θα γίνουν μεγάλοι σταρ», σημείωσε ο Μανούσος Μανουσάκης κλείνοντας.