Μάνος Βακούσης: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης υπέροχος άνθρωπος, εκπληκτικός ηθοποιός»

Μάνος Βακούσης

"Λέμε γι' αυτόν που έχει εξουσία... Αυτός που πάει και είναι παθητικός και θέλει να διεκδικήσει μέσα από παραχωρήσεις κάτι, πρέπει να μάθει να μην παραχωρεί τίποτα", λέει ο Μάνος Βακούσης.

Ο Μάνος Βακούσης, μιλώντας στο Πρωινό, αναφέρθηκε τόσο στις υποθέσεις Φιλιππίδη, Λιγνάδη, Κιμούλη, όσο και στο προσωπικό του βίωμα από την παιδική του ηλικία. Αρκετά από όσα λέει, προκαλούν αίσθηση…

«Η οποιαδήποτε μορφή βιασμού δεν συγχωρείται.

Ο Πέτρος Φλιππίδης… ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας εκπληκτικός ηθοποιός. Έχω στενοχωρηθεί γι’ αυτά τα οποία έχουν γίνει με αυτόν τον άνθρωπο. Αν αθωωθεί θα συνεργαζόμουν ξανά μαζί του στο θέατρο. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.

Με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο είχαμε μια πολύ ωραία συνεργασία. Αυτό που κάνω εγώ σπίτι μου δεν το ξέρεις. Αν η Δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος και ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος, γιατί να μην συνεργαστώ;

Λέμε γι’ αυτόν που έχει εξουσία… Αυτός που πάει και είναι παθητικός και θέλει να διεκδικήσει μέσα από παραχωρήσεις κάτι, πρέπει να μάθει να μην παραχωρεί τίποτα.

Τι να πεις για έναν άνθρωπο που έχει 30 – 40 χρόνια στο θέατρο; Είναι θέμα ισορροπίας. Εγώ αυτό που έζησα με τον Γιώργο Κιμούλη, είναι ότι είναι ένας λαμπρός ηθοποιός, έξυπνος, παράξενος, ευφυής, δαιμονικός, οπότε τι έκανε στα καμαρίνια… εγώ δεν είχα δει κάτι. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν κάνει παραχωρήσεις», ανέφερε ο Μάνος Βακούσης.

Για το περιστατικό όταν πήγαν να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά σε ηλικία 10 ετών, ο Μάνος Βακούσης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτό πάει πέρασε. Δεν υπάρχει στη μνήμη μου. Το ξεπέρασα, το γιάτρεψα, γιατί είδα ότι έφταιγα κι εγώ. Όποιος είναι παθητικός, έχει προβλήματα. Είχα ένα χάος μέσα μου, αλλά με βοήθησαν οι άνθρωποι του οικογενειακού μου κύκλου».