Μάνος Παπαγιάννης: «Η Σοφία Παυλίδου μου υποσχέθηκε ότι θα με καταστρέψει, θα με διαλύσει, θα με θάψει ζωντανό»

Μάνος Παπαγιάννης

"Παρ' όλο που δεν φταίω, πώς να ζητήσω συγγνώμη από έναν τόσο αδίστακτο και ξεδιάντροπο άνθρωπο;"

Ο Μάνος Παπαγιάννης, τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό με την Σοφία Παυλίδου, μιλάει για πρώτη φορά. Ο ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στο Πρωινό και τον Γιώργο Λιάγκα και ο λόγος του ήταν χειμαρρώδης.

«Νιώθω ότι έχω χάσει το χαμόγελό μου, νιώθω ότι έχω μεγαλώσει 45 χρόνια. Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα και δεν το εύχομαι σε κανέναν, ούτε στον εχθρό μου.

Ο γιος μου με ρωτούσε «τι βγήκες στο δικαστήριο», ενώ η κόρη μου τρόμαξε ότι θα μπω στη φυλακή. Η Λυδία έχει ζήσει κάποιες καταστάσεις που καλό θα ήταν να μην τις ζούσε.

Η Αγγελική Δαλιάνη ήταν πολύ υποστηρικτική απέναντί μου, ξέρει τι άνθρωπος είμαι. Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα… Στο άκουσμα «Παυλίδου» και «Νικολαΐδου» τρέμει, δεν μπορεί να διανοηθεί το πόσο αδίστακτοι άνθρωποι είναι.

Χτυπήθηκα εκείνη τη μέρα, δεν χτύπησα κανένα, το θύμα είμαι εγώ. Είπαμε βαριές κουβέντες ο ένας στον άλλον και μέχρι εκεί. Η κ. Παυλίδου έχει τρεις ιατρικές γνωματεύσεις, καθεμιά έλεγε διαφορετικά ευρήματα. Η κ. Παυλίδου δεν έπεσε, όρθια ήταν. Δεν προκάλεσα καμία σωματική βλάβη στη Σοφία Παυλίδου», είπε ο Μάνος Παπαγιάννης και συνέχισε:

«Την επόμενη μέρα από το συμβάν ζήτησα συγγνώμη από όλο το θίασο όπως μου ζήτησε η παραγωγή και προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί της. Πριν ζητήσει η κ. Παυλίδου από τον κ. Γκουρούση να της ζητήσω συγγνώμη, μου είχε κάνει μήνυση και είχε βρει συνάδελφο ηθοποιό για να με αντικαταστήσει.

Παρ’ όλο που δεν φταίω, πώς να ζητήσω συγγνώμη από έναν τόσο αδίστακτο και ξεδιάντροπο άνθρωπο; Την ώρα που δικαζόταν η κ. Παυλίδου, προθυμοποιήθηκα να ζητήσω συγγνώμη αλλά η κ. Παυλίδου δεν δεχόταν.

Δεν είναι όλοι οι συνάδελφοι εναντίον μου. Η Βάσια Τριφύλλη διέψευσε τα λεγόμενα της υπεράσπισης της κ. Παυλίδου και την είπε «ανακατώστρα».

Ο τεχνικός του θεάτρου ήταν ο μεγαλύτερος μάρτυρας και άκουσε τον Καλυβάτση να λέει αυτολεξεί αυτά τα οποία με κατηγορούσε. Δεν κλώτσησα την πόρτα, ούτε ήταν σπασμένη. Έβγαλα απλώς τα χέρια της από το πρόσωπό μου κι έφυγα».

Στη συνέχεια, ο Μάνος Παπαγιάννης σημείωσε τα εξής: «Αν κάποιος άνθρωπος με ξέρει καλύτερα από όλους, αυτός είναι η γυναίκα μου. Είναι δίπλα μου συνέχεια. Όλοι οι συνάδελφοί μου με στηρίζουν αλλά δεν έρχονται να με υπερασπιστούν στο δικαστήριο γιατί φοβούνται αυτούς τους αδίστακτους ανθρώπους.

Η κ. Παυλίδου μου υποσχέθηκε ότι θα με καταστρέψει, θα με διαλύσει, θα με θάψει ζωντανό και τα κατάφερε.

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης ρώτησε την παραγωγή πόσα χρήματα παίρνει ο Μάνος. Του είπαν ότι παίρνω 1.800 ευρώ και ζήτησε 1.801. Αυτό δείχνει το ποιόν του ανθρώπου

Η Αγγελική Δαλιάνη ήταν με μωρό στο σπίτι και θήλαζε όταν την παρακάλεσα να αντικαταστήσει την Παυλίδου για να μη χάσουν όλοι οι άνθρωποι τη δουλειά τους

Ακούστηκε ότι εγώ βγαίνω σε εκπομπές, ενώ έχω να δώσω συνέντευξη 4 χρόνια. Η Παυλίδου έχει δώσει 17 συνεντεύξεις.

Η Κόνι Μεταξά και η Ρέα Τουτουνζή παρασύρθηκαν. Οι καταθέσεις τους μαζί με του Καλυβάτση είναι πανομοιότυπες.

Δεν έκανα μήνυση για επικίνδυνη σωματική βλάβη εναντίον της Παυλίδου, ο εισαγγελέας το όρισε.

Διαφωνώ που καταδικάστηκα στο πρώτο δικαστήριο, δεν ισχύει όμως, εκκρεμεί, γιατί έχει γίνει έφεση. Μου κάνει εντύπωση που η άλλη πλευρά πανηγυρίζει στο ημίχρονο.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω καμία επαγγελματική πρόταση εξαιτίας αυτής της υπόθεσης. Μου το έχουν πει γνωστοί μου, ένας σκηνοθέτης και ένας διαφημιστής.

Η καταστροφή που έχω υποστεί στα όνειρά μου είναι τεράστια. Ξεκίνησα από το μηδέν και σε μια στιγμή αυτός ο άνθρωπος και όλος ο περίγυρος μου τα διέλυσαν. Έχω υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά. Το πρώτο διάστημα δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω στον δρόμο».

Για την Κάτια Νικολαΐδου, ο Μάνος Παπαγιάννης είπε: «Διαβάζω την κατάθεση της Κάτια Νικολαΐδου, λέει ακριβώς τα ίδια που έλεγε και η Σοφία Παυλίδου και μένω με ανοιχτό το στόμα. Λέει στην ένορκη κατάθεσή της ότι είχε μάρτυρες όλο τον θίασο και τη γυναίκα μου… Έχω ένορκες καταθέσεις όλων των μαρτύρων που λένε ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο περιστατικό. Ένας εισαγγελέας έχει ορίσει δίκη στο τριμελές για συκοφαντική δυσφήμιση. Η δίκη είχε οριστεί να γίνει μία εβδομάδα πριν από αυτήν της κ. Παυλίδου και η κ. Νικολαΐδου δεν ήρθε».

«Δεν μπορώ να τους συγχωρέσω για τη ζημιά που μου έχουν κάνει. Δεν μιλάω για την οικονομική ζημιά, δεν μιλάω για τα όνειρά μου που διαλύθηκαν. Ξέρει τι είναι να χάσεις το χαμόγελό σου για έναν εγωισμό, για ένα καπρίτσιο; Δυστυχώς βρέθηκε στο διάβα μου ένας άνθρωπος τοξικός. Μακριά από ανθρώπους αδίστακτους που πουλάνε τη μάνα τους, τον πατέρα τους, τα παιδιά τους…», κατέληξε ο Μάνος Παπαγιάννης.