Μανώλης Λιδάκης μετά τις δηλώσεις Νταλάρα: «Το αυθόρμητο δείχνει και τον χαρακτήρα μας»

Μανώλης Λιδάκης

"Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι το Ηρώδειο το έχουν σα να είναι το σπίτι τους. "Α! Αύριο θα πάω να παίξω στο Ηρώδειο". Είναι τέτοια η πρόσβαση ας πούμε γνωριμιών, τέλος πάντων... "

Λίγες μέρες μετά τα όσα είπε ο Γιώργος Νταλάρας για τους δημοσιογράφους, ο Μανώλης Λιδάκης είπε σε δηλώσεις του στο Πρωινό και τον Θάνο Βάγιο:

«Το αυθόρμητο δείχνει και τον χαρακτήρα μας. Τον χαρακτήρα του ανθρώπου τον βλέπεις, στο δευτερόλεπτο. Την στιγμή που του λες κάτι, αυτό που απαντάει χωρίς να έχει προλάβει να σκεφτεί. Γιατί εκεί λειτουργεί το ασυνείδητο πλέον, δεν λειτουργεί το συνειδητό. Ο κρυμμένος βαθύς εαυτός μας ο οποίος μας βάζει να κάνουμε όλα αυτά που κάνουμε!

Δηλαδή, αν εγώ σας πω κάτι, ξαφνικά αν βρεθούμε στο δρόμο και σας πω κάτι, η απάντηση που θα μου δώσετε, γιατί δεν έχετε προλάβει να σκεφτείτε, είναι ο χαρακτήρας σας, καταλάβατε; Εξαρτάται κύριε Βάγιο από τον χαρακτήρα του. Ξέρετε, όλοι μας, ο κάθε ένας από εμάς, είναι άλλος. Για αυτό έχουμε και δακτυλικά αποτυπώματα ας πούμε.

Δεν μπορώ εγώ να μπω στον ψυχισμό του καθενός, ας πούμε, για να καταλάβω τι τον ενοχλεί, τι τον πειράζει, τι δεν τον πείραξε, τι θα τον πειράξει… Δε βρίσκω σωστό οποιοσδήποτε δηλώσει κάτι σ’ αυτό τον τόπο, να τον πυροβολούν, αλλά και ο καθένας μας πρέπει να προσέχει τι λέει, πώς το λέει και για ποιους το λέει»!

«Υπήρξαν και κάποιοι οι οποίοι άφησαν ένα ευρύ, γενικό ερωτηματικό «Τι γίνεται με αυτούς οι οποίοι συνεχώς βρίσκονται μέσα στα πράγματα με επιχορηγήσεις από το κράτος, με άδειες, με κλεισμένα θέατρα, με κλεισμένα μέγαρα…», επισήμανε ο δημοσιογράφος και ο Μανώλης Λιδάκης απάντησε:

«Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι το Ηρώδειο το έχουν σα να είναι το σπίτι τους. «Α! Αύριο θα πάω να παίξω στο Ηρώδειο». Είναι τέτοια η πρόσβαση ας πούμε γνωριμιών, τέλος πάντων… Για πλάκα το έχουν! Είναι σα να λέτε τώρα εσείς «θα πάω δίπλα να πιω ένα καφέ»! Ας κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει. Εγώ με ανθρώπους οι οποίοι η ματαιοδοξία τους τρυπάει τα ταβάνια, εδώ που τα λέμε, δε γουστάρω! Δεν μ’ αρέσει»!