Μανώλης Κονταρός: «Έλεγαν για μένα ότι τελείωσα, ότι θα είμαι μια ζωή ανάπηρος»

Μανώλης Κονταρός

«Το τραγούδι “Μοίρα μου θα σε γλεντήσω” το είχα γράψει στη Γερμανία, όταν μου έκαναν θεραπείες μέσα στην πισίνα μετά από το ατύχημα που είχα», είπε ο Μανώλης Κονταρός.

Ο Μανώλης Κονταρός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και την Ελένη Μουστάκη. Ο γνωστός τραγουδιστής αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, και τα σχόλια που άκουσε, όταν τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα.

«Η Κρήτη για μένα είναι το παν. Η Κρήτη είναι το ωραιότερο νησί του κόσμου. Είναι η βάση μου, η δύναμή μου, το νησί που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Όταν ξεκίνησα το τραγούδι, πίστευα μέσα μου ότι θα πετύχω. Είχα προσληφθεί στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αλλά σταμάτησα. Σε ηλικία 20 ετών, καταλαβαίνεις, δεν ήταν και πολύ εύκολο από τη μία να ξενυχτώ και να τραγουδώ και από την άλλη να πρέπει να ξυπνάω το πρωί και να μοιράζω γράμματα.

Ο λόγος που έφυγα τότε ήταν επειδή ήμουν περήφανος άνθρωπος και δεν μου άρεσε που πήγαινα σε μία γωνιά στα Ταχυδρομεία και κοιμόμουν και τη δουλειά μου την έκαναν οι άλλοι συνάδελφοι. Επειδή ένιωθα άβολα και δεν ήθελα να με δουν με στραβό μάτι, έφυγα», είπε αρχικά ο Μανώλης Κονταρός.

Ο Μανώλης Κονταρός είπε στη συνέχεια: «Συνήθως το κοινό μού ζητά να τραγουδήσω τα τραγούδια «Αρχίζω και τρελαίνομαι», «ΕΚΑΜ» και το «Σ’ αγαπάω, αλλά». Πολλά από τα τραγούδια μου είναι αυτοβιογραφικά, όπως το «Μοίρα μου θα σε γλεντήσω». Το τραγούδι αυτό το είχα γράψει στη Γερμανία, όταν μου έκαναν θεραπείες μέσα στην πισίνα μετά από το ατύχημα που είχα. Είχα μάθει ότι πολλοί έλεγαν ότι “ο Κονταρός τέλειωσε, δεν θα επιστρέψει, θα είναι μια ζωή ανάπηρος”».

Κλείνοντας, ο Μανώλης Κονταρός είπε για τη σύζυγό του: «Ήταν μεγάλη θαυμάστριά μου, ερχόταν στα γλέντια μου κι έτσι γνωριστήκαμε».