Μάκης Δελαπόρτας: «Βγαίνοντας στη σκηνή, είδα τη Ρούλα Πισπιρίγκου»

Μάκης Δελαπόρτας

"Ήταν η μόνη από τις κρατούμενες που δεν επιτρεπόταν να είναι στο προαύλιο μαζί με τις άλλες. Υπάρχει ένα ειδικό καθεστώς προστασίας για εκείνη" δήλωσε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Ο Μάκης Δελαπόρτας με έναν θίασο σπουδαίων καλλιτεχνών παρουσίασαν στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού την παράσταση «Σαν παλιό σινεμά». Όλες οι κρατούμενες ήταν παρούσες εκτός από μία, τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Ήταν όρθιες όλες οι κοπέλες γύρω στις 200. Κάποιες ημέρες πριν κλείσουμε, εγώ πήγα στις φυλακές και με ξενάγησαν στα κελιά που είναι σαν κοιτώνες με κρεβάτια. Συνομίλησα με κάποιες και μας αγαπάνε γιατί εκεί βλέπουν συνέχεια τηλεόραση. Ήταν η μόνη από τις κρατούμενες που δεν επιτρεπόταν να είναι στο προαύλιο μαζί με τις άλλες. Υπάρχει ένα ειδικό καθεστώς προστασίας για εκείνη. Ωστόσο, βγαίνοντας στη σκηνή την είδα. Δεν μπορούσα να κατέβει κάτω και απλά μου έγνεψε. Τίποτα άλλο. Με χαιρέτησε» είπε αρχικά ο Μάκης Δελαπόρτας και συνέχισε παρακάτω:

«Δεν θα μπορούσα να πάω να τη δω στο κελί. Είναι, ίσως, η μοναδική περίπτωση που δεν θα μπορούσα να τη δω. Ωστόσο, μοίρασα βιβλία από τη βιβλιογραφία μου και έστειλα σε όλες τις κοπέλες και σε εκείνη. Δεν θα μπορούσα να κάνω κουβέντα μαζί της και δεν θα το ήθελα. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς για εκείνη».