Μάκης Δελαπόρτας: «Ο Δαλιανίδης στο Ρετιρέ ήταν κέρβερος, έκανε τους συνεργάτες του να κλαίνε»

Μάκης Δελαπόρτας

«Για πολλά χρόνια στιγματίστηκα από το ρόλο του Άλκη…»

Στο Happy Day και την Τίνα Μεσσαροπούλου έδωσε συνέντευξη ο Μάκης Δελαπόρτας. Ο γνωστός ηθοποιός και βιογράφος αναφέρθηκε στο Ρετιρέ και τον ρόλο του Άλκη, ενώ μας έδειξε και δύο φορέματα της Ρένας Βλαχοπούλου, αλλά και την τηλεόραση της Αλίκης Βουγιουκλάκη που βρίσκεται στα χέρια του.

«Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ ιδιαίτερο για μένα, απομονώθηκα τρεις μήνες. Πήγα στη Βόρεια Εύβοια, σε ένα καταπληκτικό μέρος που έχω βρει και αυτοσυγκεντρώνομαι και ετοιμάζω τη νέα συγγραφική μου “εξόρμηση”.

Μπήκα σε μια πολύ ωραία διαδικασία αυτή τη στιγμή να γυρίσω πίσω, να ερευνήσω τη ζωή κάποιων ανθρώπων, κάποιων πολύ σπουδαίων και σημαντικών ηθοποιών που σε άλλη φάση της ζωής μου δεν θα τολμούσα να τους αγγίξω.

Έχω το αυθεντικό κλασικό φόρεμα της Ρένας Βλαχοπούλου από την Παριζιάνα και τη ρόμπα της από το “Μια τρελή τρελή σαραντάρα”. Εάν κάνεις τη βιογραφία κάποιου που είναι 90 χρονών και “φύγει”, δεν είμαι εγώ γρουσούζης.

Για πολλά χρόνια στιγματίστηκα από το ρόλο του Άλκη, ενώ ταυτόχρονα έκανα κι άλλα πράγματα, αλλά ο κόσμος είχε μείνει στο Ρετιρέ. Με την Τζόυς Ευείδη, όταν βρισκόμαστε, γελάμε πάρα πολύ. Στο Ρετιρέ ο Δαλιανίδης ήταν κέρβερος, πολλές φορές έκανε τους συνεργάτες του να κλαίνε.

Αυτή η τηλεόραση και το έπιπλο ήταν στο σπίτι της Αλίκης, στη Στησιχόρου. Την είχαμε αγοράσει μαζί αυτή την τηλεόραση», είπε μεταξύ άλλων ο Μάκης Δελαπόρτας.