Μάκης Δελαπόρτας: «Ήταν τραγική εμπειρία, δεν ήξερα αν θα ξαναδώ όπως έβλεπα»

Με μαύρα γυαλιά ο Δελαπόρτας. Όσα αποκάλυψε για το πρόβλημα υγείας που περνά.

Ένα απλό χειρουργείο στάθηκε ικανό να τον κάνει να χάσει προσωρινά το φως του. Μπήκε για κήλη και παραλίγο να μείνει τυφλός. Ο ηθοποιός εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη «Στα καλά καθούμενα» με γυαλιά ηλίου για να προστατεύσει τα μάτια του και διηγήθηκε στους παρουσιαστές την περιπέτεια που πέρασε. Ευτυχώς όπως αποκάλυψε η όραση του έχει αρχίσει να επανέρχεται, ωστόσο τα μάτια του παραμένουν πληγωμένα.

«Το πέρασα λίγο εφιαλτικά μπορώ να πω γιατί πήγα για μία επέμβαση κήλης απλή, που την επομένη θα ήμουν σπίτι μου και ξαφνικά μετά από χειρουργείο προσπάθησα να ανοίξω τα μάτια μου και δεν έβλεπα τίποτα. Είπα ότι είναι μάλλον από την νάρκωση και τα επανέλθει γιατί δεν μου αρέσει να γκρινιάζω κιόλας. Αλλά αυτό δεν επανερχόταν. Μια δύο τρεις ώρες έβλεπα μόνο σκιές και είχα τραγικούς πόνους στα μάτια. Διαγνώστηκε πως έπαθα μέσα στο χειρουργείο μία ξηρότητα στα μάτια γιατί κατά λάθος, αδιαφορία των γιατρών, δεν ξέρω πως μπορώ να το πω, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, μου άφησαν τα μάτια ανοιχτά κατά την ώρα της επέμβασης. Βγήκα με δυο πληγές αντί για μάτια και έπρεπε για μία εβδομάδα τουλάχιστον τα μάτια να σφραγιστούν, να μη βλέπω τίποτα, να είμαι στο σκοτάδι, πραγματικά τυφλός. Ήταν τραγική εμπειρία, δεν θέλω καν να το σκέφτομαι. Μια απίστευτη, φρικτή εμπειρία γιατί δεν ήξερα και βγαίνοντας από αυτή την περιπέτεια αν θα ξαναδώ όπως έβλεπα. Αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη φορά που βγαίνω και έρχομαι σε εξωτερικό μέρος μέρα. Τα φώτα με ενοχλούν, δηλαδή τα μάτια μου ακόμα είναι πληγωμένα. Με δυσκολία αντιμετωπίζω το φως και ευελπιστώ πως θα επανέλθει η όραση μου όπως ήταν πριν γιατί αυτή τη στιγμή βλέπω με μία θολότητα.

Οι γιατροί μου έχουν πει πως θα επανέλθει σιγά σιγά, αλλά δεν ξέρω πόσο είναι αυτό το σιγά σιγά. Επίσης δεν βοηθάει ότι είναι καλοκαίρι, έχει έντονο φως κι εγώ ετοιμάζω παραστάσεις όπου εκτίθεμαι και στους προβολείς.

Ήμουν πολύ θυμωμένος από τους γιατρούς γιατί μπαίνοντας σε ένα χειρουργείο, η ζωή σου εξαρτιέται από το οτιδήποτε. Ράγισαν οι κερατοειδείς και οι δύο. Αυτό σήμαινε φρικτούς πόνους.»