Μάκης Δελαπόρτας: «Η Ελένη Μενεγάκη είναι η Βουγιουκλάκη του σήμερα»

«Το λαϊκό έρεισμα που έχει στη μάζα...»

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό People ο ηθοποιός Μάκης Δελλαπόρτας μιλά για τη ζωή του, τους μύθους που γνώρισε και τα μελλοντικά του σχέδια. Λίγο καιρό πριν σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε αποκαλύψει λεπτομέρειες γύρω από τον θάνατο της ηθοποιού Ρένας Παγκράτη, αλλά και τον μεγάλο έρωτα της Αλίκης με την οποία βρισκόταν κοντά.

Άραγε σήμερα υπάρχει νέα Αλίκη; Αυτό φαίνεται να αναρωτήθηκε και ο δημοσιογράφος Βασίλης Νάτσιος ρωτώντας τον…

«Η Ελένη Μενεγάκη, στην οποία έχω αδυναμία, είναι η Βουγιουκλάκη του σήμερα. Δεν είναι τυχαία περίπτωση. Το λαϊκό έρεισμα που έχει στη μάζα το είχε και η Αλίκη, η οποία άφησε και ένα έργο πίσω της, λόγω του ότι ήταν ηθοποιός. Η Ελένη μας χαρίζει το χαμόγελό της και μας κρατάει συντροφιά για είκοσι χρόνια μέσα στα σπίτια μας.»

Φέρνοντας στο μυαλό του ξανά τα 80s, την εποχή που έγινε ίνδαλμα στα νεανικά περιοδικά…

«Για μια περίοδο ναι. Αλλά αυτό ήταν περαστικό και το είχα συνειδητοποιήσει, γι’αυτό ψαχνόμουν και για άλλα πράγματα. Ήξερα ότι δεν ήμουν γεννημένος κλασικός πρωταγωνιστής τύπου Κούρκουλος, Αλεξανδράκης ή Παπαμιχαήλ. Όμως η εποχή του ’80 ζήταγε τα γλυκερά αγόρια, με το μοδάτο ντύσιμο και τις φράντζες. Ήμουν και από τα παιδιά του Γιάννη Δαλιανίδη. Αν σε έπαιρνε ο Δαλιανίδης σε μια δουλειά, είχες εξασφαλίσει την αναγνωρισιμότητα και την επιτυχία.

Ποιες διαφορές είχε ο «Άλκης» του Ρετιρέ μετον Μάκη της ζωης;

«Η διαφορεά με τον «Άλκη» του Ρετιρέ είναι ότι εκείνος ονειρευόταν να ζήσει το παραμύθι της ζωής του μέσα από τον καλλιτεχνικό χώρο, κάτι που δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα, ενώ ο Μάκης το έζησε. Η σειρά είχε τεράστια επιτυχία, ο κόσμος με αναγνώριζε παντού, αλλά ο χρόνος απέδειξε ότι δεν ήμουν φτιαγμένος για αυτό. Πάντα τα βλέμματα στο δρόμο με κάνουν και αισθάνομαι περίεργα, όμως μου αρέσουν τα απλά πράγματα στη ζωή και θα ήθελα να περνάω και απαρατήρητος.

Διαβάστε ακόμα:

Ευαγγελόπουλος: «Δεν είχα καμία πρόταση από την τηλεόραση για 10 χρόνια»

Ο Μάκης Δελαπόρτας αποκαλύπτει όλη την αλήθεια γύρω από την αυτοκτονία της Ρένας Παγκράτη

Κληρονόμος της Βλαχοπούλου ο Μάκης Δελαπόρτας

Δελαπόρτας Τι κληρονόμησα από τη Ρένα Βλαχοπούλου

Ποιος ήταν ο μεγάλος έρωτας της Αλίκης Βουγιουκλάκη;