Μάκης Δελαπόρτας: Γιατί έβαψε τα μαλλιά του μαύρα στο «Ρετιρέ»;

Ο λόγος για τον οποίο «Το Ρετιρέ» δεν έχει φινάλε!

Στον Θανάση Αναγνωστόπουλο και στην εκπομπή JoinUs μίλησε ο ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας για την εποχή του «Ρετιρέ» και τον Γιάννη Δαλιανίδη αποκαλύπτοντας γιατί τελείωσε απότομα η επιτυχημένη σειρά, αλλά και γιατί ενώ είναι ξανθός εκεί τον βλέπουμε με σκούρα μαλλιά…
«Είμαι ξανθός από τη φύση μου. Ο Δαλιανίδης όμως για να με βάλει στο «Ρετιρέ» μου είπε δυο μέρες πριν «Μάκη για να παίξεις το ρόλο του φτωχού που φτιάχνει τηλεοράσεις με τον Ιάσωνα πρέπει να βάψεις τα μαλλιά σου μαύρα. Δεν μπορείς να κάνεις αυτό το ρόλο. Έχεις πολύ ευγενική φυσιογνωμία και είσαι σα νεαρός λόρδος». Όταν τα έβαψα η Βουγιουκλάκη μου είπε την επόμενη βραδιά «Τι είναι αυτό; Ποιος σε έκανε έτσι; Είσαι σαν μουντζούρα».
Το «Ρετιρέ» κόπηκε απότομα γιατί δύο από τις πρωταγωνίστριες ζήτησαν τα διπλάσια λεφτά την επόμενη χρονιά και ο Δαλιανίδης είπε «δεν γίνεται αυτό, δεν πειράζει, το σταματάω και ξεκινάω ένα καινούργιο παρεμφερές του “Ρετιρέ”». Και ήταν τελικά οι «Μικρομεσαίοι». Έτσι σταμάτησε απότομα, για αυτό και δεν υπάρχει φινάλε για «Το Ρετιρέ».
Ο Δαλιανίδης ήταν πάρα πολύ αυστηρός. Δεν φαντάζεσαι πόσο. Μπορεί να έτρεμες. Έπρεπε να είσαι άψογος. Όλοι, ακόμα και τα πρώτα ονόματα είχαν ένα άγχος απίστευτο αν θα πουν καλά τα λόγια. Κάποιος που δεν είχε διαβάσει καλά το ρόλο του θα είχε πρόβλημα. Ο Δαλιανίδης ούρλιαζε, φώναζε και ήταν σκληρός. Ήταν όμως και πάρα πολύ γλυκός σαν άνθρωπος μετά τα γυρίσματα.»

Ο βιογράφος αναφέρθηκε ακόμα στην Ρένα Βλαχοπούλου και το πως ο Γιάννης Δαλιαννίδης την ανέδειξε, ενώ ο Φίνος την είχε απορρίψει χαρακτηρίζοντας τη «ξοφλημενη σαραντάρα» και αποκάλυψε πως η αγαπημένη ατάκα από την «Παριζιάνα»: «Σούζυ τρως…» ήταν προσθήκη της ηθοποιού.

https://www.youtube.com/embed/w9LG0cGji9s