Μαίρη Βιδάλη για το περιστατικό στο θέατρο: «Αυτός ο εκχυδαϊσμός επί σκηνής, κάπου αγανακτεί κι ο κόσμος»

Μαίρη Βιδάλη

"9 στους 10 παραγωγούς δεν έχουν ιδέα από Θέατρο. Το θέμα ήταν ποια ήταν πιο ωραία, πιο ψηλή, ποιος τα "φέρνει". Οι σημερινές αντιδράσεις ήρθαν αργά, υπήρχαν κι άλλα στάδια", σχολιάζει η Μαίρη Βιδάλη.

Η Μαίρη Βιδάλη βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας καλεσμένη στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα. Η γνωστή ηθοποιός, που τα τελευταία 13 χρόνια είναι και θιασάρχης στο Θέατρο Διάχρονο, ρωτήθηκε για τις έντονες αντιδράσεις του κοινού σε κάποιες θεατρικές παραστάσεις, όπως στην περίπτωση του εφοπλιστή στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

«Πρώτη φορά είδα το λεγόμενο «μαξιλάρωμα» στην Επίδαυρο, δεν θα πω την παράσταση. Κάπου αγανακτεί κι ο κόσμος, αυτός ο μεταμοντερνισμός, ο εκχυδαϊσμός επί σκηνής. Σαφέστατα είναι καλύτερο να αποχωρήσεις αλλά δεν είναι κι αυτό ένα μήνυμα στη δήθεν πρωτοπορία, που επί της ουσίας γίνεται μόνο και μόνο για να δημιουργήσουμε μία αντίδραση για να ακουστούμε;», δηλώνει η Μαίρη Βιδάλη.

«Δεν πρέπει να ενσκήψουμε στην ουσία των κειμένων; Έχει ξεφύγει το πράγμα σε πολλούς δημιουργούς. Βλέπεις, ας πούμε, αρχαία τραγωδία που μιλάει για την εποχή του Περικλή και ο χορός είναι χανουμάκια. Δεν είμαι υπέρ στο να αντιδρά έτσι ο κόσμος, προς Θεού. Ηθοποιός είμαι κι εγώ, δεν θα ‘θελα να υποστώ κάτι τέτοιο αλλά και οι δημιουργοί έχουν ευθύνη», τονίζει.

Όσον αφορά τους παίκτες ριάλιτι και την άδεια επαγγέλματος των ηθοποιών, η Μαίρη Βιδάλη απαντά: «Είναι θέμα Πολιτείας. Από εκεί ξεκίνησε το πρόβλημά μας, καταργήθηκε η άδεια επαγγέλματος επί Μελίνας Μερκούρη. Εγώ δεν μπορώ να χειρουργήσω αλλά ο οποιοσδήποτε περνάει από εδώ μπορεί να παίξει στο Θέατρο».

«Πήγαινε στην Αμερική, να μην έχεις την άδεια της συντεχνίας και να βγεις στη σκηνή… ούτε για αστείο. 9 στους 10 παραγωγούς δεν έχουν ιδέα από Θέατρο, γι’ αυτό έγινα και νωρίς θιασάρχης. Το θέμα ήταν ποια ήταν πιο ωραία, πιο ψηλή, ποιος τα «φέρνει». Οι σημερινές αντιδράσεις ήρθαν αργά, υπήρχαν κι άλλα στάδια», επισημαίνει για το θέμα η Μαίρη Βιδάλη.