Μαίρη Μηνά: «Δεν είχα μέτρο σύγκρισης, δεν ήξερα πως είναι οι άλλες οικογένειες»

Μαίρη Μηνά

"Δεν υπήρχε ποτέ η αμφιβολία των προθέσεων στο σπίτι, ούτε απέναντι μας ούτε μεταξύ των γονέων" εξηγεί, μεταξύ άλλων, η Μαίρη Μηνά.

Με αφορμή τη συνέχιση της παράστασης «Άσχημος» όπου και πρωταγωνιστεί, η Μαίρη Μηνά συνάντησε την Ελένη Μενεγάκη το μεσημέρι της Πέμπτης στο πλατό της εκπομπής «Ελένη» στο Μεγάλο Κανάλι. Μέσα σε όλα, δε, η όμορφη πρωταγωνίστρια γύρισε πίσω στα παιδικά της χρόνια και την κυρίαρχη αγάπη που υπήρχε μέσα στο σπίτι της.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαίρη Μηνά εξομολογήθηκε πως «σαφέστατα επηρεάζει ένα παιδί η αγάπη μέσα στο σπίτι όπου μεγαλώνει. Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα ολόκληρα, εννοείται ότι μέσα σε αυτό το σπίτι υπήρχαν συγκρούσεις και υπήρχαν τσακωμοί. Η κυρίαρχη ενέργεια όμως που διέτρεχε τις σχέσεις ήταν η βαθιά αγάπη. Άλλες φορές εκφραζόταν με κάτι πολύ δοτικό και φωτεινό, άλλες φορές με κάτι πιο αυστηρό, αλλά δεν υπήρχε ποτέ η αμφιβολία των προθέσεων. Ποτέ».

«Ούτε απέναντι μας, εννοώ σε εμένα και τον αδελφό μου, ούτε μεταξύ των γονέων ούτε και γενικώς ενδοοικογενειακά. Αυτό για μένα ήταν κάπως δεδομένο. Θέλω να πω πως δεν είχα μέτρο σύγκρισης, δεν ήξερα πως είναι οι άλλες οικογένειες και θεωρούσα ότι αυτός είναι ο πυρήνας».

«Σίγουρα δημιουργείται ένα κριτήριο και αυτό που βλέπεις, διαμορφώνει το κριτήριο σου. Όντως, για μένα, οι δικοί μου γονείς έθεσαν τον πήχη αρκετά ψηλά. Μεγαλώνοντας αρχίζεις να αμφισβητείς τα πράγματα, γιατί είναι η φύση μας τέτοια και πρέπει κάποια στιγμή να αποκαθηλώσουμε τους πάντες και τα πάντα για να μπορούμε να τα ξαναβάλουμε σε μια θέση πιο προσιτή και πιο γήινη».

«Εκεί όπου αρμόζει όλα να είμαστε γιατί τα εξιδανικευμένα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ψυχρά. Οπότε άρχισα να θεωρώ ότι έθεσαν τον πήχη πολύ ψηλά αλλά χρειάστηκε και γω να κάνω μια ενδοσκόπηση για να μπορέσω να βρω τι ακριβώς θέλω εγώ για μένα » εκμυστηρεύτηκε, ακόμα, η Μαίρη Μηνά στην Ελένη Μενεγάκη το μεσημέρι της Πέμπτης στο MEGA.