Μάγια Τσόκλη: «Η περιπέτεια με τον καρκίνο είναι ένα βαρίδι στην πλάτη»

«Δεν το ξεπερνάς. Ελπίζεις ότι...»

Η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη μίλησε στη Σοφία Τουντούρη και στην εκπομπή «Όλα Καλά» για την ενασχόληση της με την πολιτική, αλλά και την περιπέτεια της με τον καρκίνο.

Για την ενασχόληση με την πολιτική: «Είναι εμπειρία που προσπαθώ να ξεχάσω. Με τραυμάτισε πάρα πολύ σε όλους τους τομείς. Δεν είναι όλοι οι χαρακτήρες για όλα τα πράγματα. Μπήκα με μια μεγάλη επιθυμία να συμβάλω στα πράγματα που ήξερα και δε μου δόθηκε η ευκαιρία και βέβαια έπεσα σε μία εποχή πάρα πολύ δύσκολη. Θυμάμαι σα βουλευτής αισθανόμουν πολύ άβολα. Είχα μια θέση δίπλα στην εξώπορτα και όλοι με ρωτούσαν «γιατί κάθεσαι εκεί;» Ποτέ δεν μπόρεσα να ενταχθώ μέσα στο περιβάλλον»

Για τον καρκίνο: «Μίλησα πολύ γρήγορα. Μόλις συνήλθα από τη «σφαλιάρα». Αυτό είναι ένα πράγμα που κουβαλάς πάντα μαζί σου. Δεν το ξεπερνάς. Ελπίζεις ότι το ξεπερνάς, κάνεις εξετάσεις συνέχεια. Είναι ένα βαρίδι στην πλάτη. Πραγματικά θεώρησα ότι θα είμαι χρήσιμη με το να βγω και να πω «είναι κάτι που μπορούμε να το προλάβουμε.

Με χημειοθεραπεία γερή βρισκόμουν στη λίμνη Κερκίνη και έκανα γυρίσματα. Με ένα βήχα απίστευτο που δεν μπορούσα να σταματήσω. Χοντρή περιπέτεια η χημειοθεραπεία δεν είναι αστεία. Γενικότερα, και νιώθεις περίεργα και δείχνεις περίεργα. Με μια περούκα είσαι. Δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί. Αλλά τελοσπάντων είναι και αυτό μέσα. Δηλαδή, αν μπορέσεις να το ζήσεις εντόνως σου αφήνει κι αυτό τα σημάδια του. Κάποια από αυτά είναι καλά.