Μαγειρίτσα παριανή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

μαγειρίτσα

Η συνταγή με τη μεγαλύτερη αναζήτηση... γιατί είναι η πιο νόστιμη, εύκολη και δημοφιλής ακόμα και για τους πλέον διστακτικούς με το παραδοσιακό πιάτο της Ανάστασης.

Μαγειρίτσα παριανή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ξεχάστε ότι είχατε δοκιμάσει μέχρι τώρα! Πρόκειται για την παραδοσιακή μαγειρίτσα έτσι όπως την φτιάχνουν στην Πάρο. Μια συνταγή που παρουσίασε στο ευρύ κοινό η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και κατάφερε να αλλάξει γνώμη σε πολλούς που αντιπαθούσαν το συγκεκριμένο πιάτο του αναστάσιμου δείπνου.

Δείτε εδώ τη συνταγή για την παριανή μαγειρίτσα

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μα τη συνταγή και μας φανερώνει όλα τα μυστικά που κάνουν αυτή τη μαγειρίτσα ασυναγώνιστη!

Ξεκινάμε τη συνταγή για την πασχαλινή παριανή μαγειρίτσα, καθαρίζοντας πρώτα τα εντεράκια, γυρνώντας τα µέσα έξω µε ένα στυλό ή µολύβι. Τα ξεπλένουµε και τα βάζουµε σε µπολ. Στύβουµε 1 λεµόνι και ρίχνουµε λίγο αλάτι. Τα αφήνουµε στο ψυγείο για λίγες ώρες, µέχρι να ασπρίσουν. Μπορούµε να το κάνουµε και µία µέρα πριν.

Έπειτα τα ξεπλένουµε καλά και πιάνοντας 2-3 έντερα τα πλέκουµε σε λεπτή κοτσίδα. Τα ζεµατάµε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουµε. Αφού κρυώσουν, τα κόβουµε σε πολύ ψιλά κοµµάτια.

Καθαρίζουµε τη συκωταριά και τη ζεµατάµε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά. Τη στραγγίζουµε και την αφήνουµε να κρυώσει. Την ψιλοκόβουµε σε πολύ µικρά κοµµάτια.

Χοντροκόβουµε τα µαρούλια και τα ζεµατάµε για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουµε.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και προσθέτουµε τα κρεµµύδια. Τα αφήνουµε να µαλακώσουν σε  µέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια την ψιλοκοµµένη συκωταριά και τα ψιλοκοµµένα εντεράκια. Ανακατεύουµε καλά. Καλύπτουµε τα υλικά µε νερό και σκεπάζουµε την κατσαρόλα. Αφήνουµε να σιγοβράζει για 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουµε το ρύζι, τα µαρούλια και αλατοπιπερώνουµε. Σιγοβράζουµε 15 λεπτά. Στον τελευταίο βρασµό προσθέτουµε µπόλικο άνηθο.

Μυστικά επιτυχίας για την καλύτερη Πασχαλινή μαγειρίτσα