Μάγδα Τσαγγάνη: «Μια φορά είπα σε ένα σύντροφο μου να χωρίσουμε και πήγε…»

«Δεν μετάνιωσα ποτέ για αυτό που έκανα...»

Η Μάγδα Τσαγγάνη μίλησε στον Ανδρέα Θεοδώρου ακι στο περιοδικό YES! για τη γοητεία που άσκησε στους άντρες, πόσο τους παίδευσε και για την απόφαση της να μην κάνει παιδί.

Βρεθήκατε ποτέ σε κίνδυνο εξαιτίας της γοητείας σας;

Παλαιότερα, κατέβαινα στο σταθμό Αγίου Νικολάου για να πάω σπίτι. Φορούσα μίνι και ήρθε κάποιος και έβαλε το χέρι του κάτω από τη φούστα μου. Τον πήρα στο κυνήγι. Σταμάτησε και άλλο ένα αμάξι και άρχισα να τον βρίζω. Ήμουν σα νταβατζής κανονικός.

Παιδί γιατί δεν αποκτήσατε;
Ήταν δική μου επιλογή. Από 15 ετών ήμουν κατά του γάμου και όσο μεγάλωνα συνέχιζα. Παρότι έχω ανίψια και βαφτιστήρια, δεν ήθελα ποτέ δικό μου παιδί.

Είχατε κάποια εγκυμοσύνη που δεν προχώρησε;
Όλες οι σχέσεις μου πρόσεχαν, εκτός από μία το 1974. Έτυχε τότε να μείνω έγκυος. Το κατάλαβα όμως νωρίς, πριν κλείσω τους δύο μήνες. Με έπιασε πανικός, πήρα μια φίλη μου και πήγα στο γιατρό να κάνω άμβλωση. Δεν μετάνιωσα ποτέ για αυτό που έκανα. Ξέρω πως αν είχα παιδί θα είχα τρελαθεί.

Τους παιδέψατε τους άντρες;
Ήμουν άτακτη! Ύστερα από δύο τρία χρόνια που περνούσε ο έρωτας ερωτευόμουν άλλον. Δυστυχώς τους παίδευα τους συντρόφους μου, έλεγα ψέματα και τους έκανα να ζηλεύουν. Μόνο ένας κάποτε μου έδωσε ένα χαστούκι, πάντα όλοι μου φερόντουσαν άψογα.

Έχουν κάνει ακραία πράγματα για εσάς
Μια φορά ένας σύντροφος μου του είπα να χωρίσουμε και πήγε και χάραξε στο στήθος του το «Μάγδα»