«Λύγισε» ο Μάρκελλος Νύκτας: «Ελπίζω να έχω φύγει από τη ζωή με ωραίο τρόπο, να μείνει πίσω μου μια όμορφη ανάμνηση»

Μάρκελλος Νύκτας

"Εμένα ο λόγος της ύπαρξής μου είναι τα ρούχα. Αν δεν υπήρχαν τα ρούχα, θα ήμουν ένας άνθρωπος κυριολεκτικά πετσοκομμένος", εξομολογείται με δάκρυα στα μάτια.

Στην «Οδό Ζαρίφη 2» φιλοξενήθηκε ο Μάρκελλος Νύκτας το μεσημέρι της Πέμπτης (21/12). Ο γνωστός σχεδιαστής χτύπησε το κουδούνι στο… σπιτικό της Κατερίνας Ζαρίφη και μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε «λύγισε» μιλώντας για την πορεία του στον χώρο της μόδας και την παρακαταθήκη που θέλει να αφήσει πίσω του «φεύγοντας».

«Εγώ αισθανόμουν πολύ άνετα να έρθω να δείξω εδώ τις δημιουργίες μου, γιατί εγώ πάντα πήγαινα και έδειχνα τα ρούχα μου κατ’ αυτόν τον τρόπο. Έτσι μπορείς ο άλλος να δει και το ρούχο στον φακό», ανέφερε αρχικά ο Μάρκελλος Νύκτας.

«Είναι μεγάλη μου χαρά, γιατί τα ρούχα μου εγώ, όταν φύγω από αυτόν τον άκαρδο κόσμο και πάω να συναντήσω τον δημιουργό μου, τα ρούχα μου θα είναι η παρακαταθήκη μου. Όλα αυτά που τα συνέλεγα όλα αυτά τα χρόνια, αυτά με δίδαξαν το πώς να κάνω ρούχα μοναδικά», εξομολογείται ο σχεδιαστής στην κάμερα του ΟΡΕΝ.

«Αυτά τα ρούχα τα κάνω λοιπόν εγώ δωρεά στο ενδυματολογικό μουσείο και οι άνθρωποι θα μπορούν μετά να τα βλέπουν στις εκθέσεις. Το λέω τώρα αυτό και συγκινούμαι. Εγώ θα έχω φύγει από αυτή τη ζωή, ελπίζω να έχω φύγει όμορφα και ξωπίσω μου να έχει μείνει μια ανάμνηση από ένα ωραίο ρούχο», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ο Μάρκελλος Νύκτας.

«Εμένα ο λόγος της ύπαρξής μου είναι τα ρούχα. Αν δεν υπήρχαν τα ρούχα, θα ήμουν ένας άνθρωπος κυριολεκτικά πετσοκομμένος. Για μένα τα ρούχα από τη στιγμή που θα ανοίξω τα μάτια μου το πρωί είναι ο λόγος για να ζω, να υπάρχω, να ερωτεύομαι, να επικοινωνώ και να εμφανίζομαι ωραίος, είτε φοράω ένα τρύπιο ρούχο, είτε ένα καλό και να κάνω τον κόσμο να νιώθει ωραία», κατέληξε συγκινημένος ο Μάρκελλος Νύκτας.