«Λύγισε» ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης την ώρα της συνέντευξης

Λεωνίδας Καλφαγιάννης

Τα δάκρυα του ηθοποιού...

Μια συνέντευξη από ψυχής στον Νίκο Τσιλιπουνιδάκη έδωσε ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης για την εκπομπή «ΕΔΩ». Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην «κόντρα» που είχε δημιουργηθεί στο παρελθόν με τους δημοσιογράφους και αποκαλύπτει πως σκέφτηκε να αφήσει το επάγγελμα του ηθοποιού και να ασχοληθεί με κάτι άλλο.

«Εγώ τα λέω στα ίσια συνήθως για αυτό δεν με συμπαθείτε εσείς οι δημοσιογράφοι. Και σε αυτούς που τους λένε ότι πρέπει να το κάνουν έτσι, το δέχομαι και το καταλαβαίνω, αλλά δεν είμαι μαζί τους γιατί δεν θέλω να τους βοηθήσω στη θλίψη τους. Γιατί αν δέχεται αυτός ο άνθρωπος που λέει «δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, μου το ζητάνε» τον πρώτο χρόνο, το δεύτερο χρόνο θα δυστυχήσει. Γιατί θα τον έχει ξεζουμίσει ο άλλος και στο τέλος δεν θα το έχει εκτιμήσει. Θα τον έχει πετάξει και θα είναι χειρότερο για αυτόν. Οπότε όταν το βλέπω μπροστά μου και λέω κοίτα τι σε έχει κάνει να λες ή να ρωτάς, δεν θέλω να σε βοηθήσω ρε φίλε στη θλίψη σου αύριο – μεθαύριο.

[dfp_ads id=236982]

Γενικά είμαι ένας άνθρωπος περίεργος, αλλά στα δικά μου μάτια πάρα πολύ φυσιολογικός. Αν μιλήσεις δύο φορές και δεν το καταλάβουν ποιο είναι το φυσιολογικό; Να πω «α δεν θα ξαναμιλήσω, θα πάω στη γωνίτσα μου». Εσύ με αυτό θα πεις «αυτός είναι σνομπ, την έχει δει». Δεν μπορείς χωρίς σκέψη, χωρίς να το έχεις ελέγξει να λες κάτι για εμένα. Γιατί έχουν γράψει κατά καιρούς διάφορες χαζομάρες. Αλλά αν θα έρθεις και με ρωτήσεις, ούτε θα είμαι τόσο ευγενικός. Θα πρέπει να αντιληφθεί ο άλλος απέναντι μου, όταν θα μου κάνει την ίδια ερώτηση που δεν την έχει ελέγξει, να είναι μάλλον αρκετά γενναίος. Για να ακούσει και ανάλογη απάντηση. Δεν μπορεί μετά να παρεξηγηθεί και να βγει μετά ο άλλος στο πρωινό και να πει «μα ποιος νομίζει αυτός…», ανέφερε ο ηθοποιός.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου είναι η αιτία που φέτος κάνει θέατρο, αν και για ακόμα μία φορά του πέρασε από το μυαλό να αλλάξει κατεύθυνση και να ασχοληθεί με κάτι άλλο: «Μπαίνουν διάφορες σκέψεις, λες «μου δίνει κάτι αυτό;», «δεν μου δίνει;», «θέλω να συνεχίσω;». Κι έχω πει άλλες τρεις φορές «αλλάζω κατεύθυνση». Έχω σπουδάσει 3 πράγματα, έχω κάνει 15 δουλειές, δεν έχω τη δυσκολία να αλλάξω κατεύθυνση. Εμένα με ενδιαφέρει να βρίσκομαι σε επαφή και επικοινωνία με τον συνάνθρωπο μου. Θα επιλέξω πράγματα που θα με κάνουν να είμαι καλά», εξήγησε ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης, ο οποίος «λύγισε« μπροστά στην κάμερα μιλώντας για την κινητήρια δύναμη του να είναι κανείς ηθοποιός:

«Όλοι οφείλουμε σε αυτή τη δουλειά που κάνουμε ως ηθοποιοί, κατά τη γνώμη μου, αυτό που φέρουμε να μην είναι ο ρόλος και η τεχνική μας και πόσο καλά τον έκανα. Να φέρνουμε ανθρώπους, μέσα από εμάς να τους γνωρίζουμε σαν να είναι η μαμά μας. Δείχνω έναν άνθρωπο που τον αγαπάω με όλα του τα ελαττώματα και το βλέπει κι ο άλλος από κάτω και λέει «κι εγώ τα έχω αυτά τα ελαττώματα και με αγαπάς;». Αυτός είναι ο λόγος για εμένα που κάνουμε αυτό το επάγγελμα.»