Λύγισε η Λιλή Πυράκη για τη φωτιά στη Ρόδο: «Συγκινούμαι τώρα, δεν θα ήθελα να συνεχίσω»

Λιλή Πυράκη

"Είναι ο τόπος μας κι από τις στάχτες του θα αναγεννηθεί" ανέφερε η Λιλή Πυράκη.

Σε ζωντανή σύνδεση βγήκε η Λιλή Πυράκη για να μιλήσει για τις πυρκαγιές στη Ρόδο καθώς είναι ο τόπος καταγωγής της. Η δημοσιογράφος με συγκίνηση περιέγραψε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται στο νησί για όγδοη ημέρα.

«Έρχομαι το καλοκαίρι εδώ, η οικογένειά μου είναι εδώ. Είναι ο τόπος μου, ο οποίος έχει πληγεί πάρα πολύ. Λέγαμε πόσο χαρούμενοι είμαστε που η Ρόδος μας είναι πράσινη και φέτος συνέβη αυτό. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τις στιγμές που έχουμε ζήσει. έλεγαν για αναζωπυρώσεις και ξαφνικά το Σάββατο έγινε αυτό. Εκκενώθηκαν χωριά, κατέβαιναν οι τουρίστες. Η εθελοντική δράση των εθελοντών είναι τόσο αξιέπαινη.

Είναι ο τόπος μας κι από τις στάχτες του θα αναγεννηθεί. Η επόμενη ημέρα θα μας βρει εδώ για να παλέψουμε και να είναι όμορφος ο τόπος μας. Αυτό νιώθω. Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους κατοίκους του νησιού κι από τους πυροσβέστες. Οι κάτοικοι του νησιού έφτιαξαν τείχος στη φωτιά. Είναι φοβερές οι εικόνες. Εντάξει, εγώ συγκινούμαι και λίγο, δεν θα ήθελα να συνεχίσω. Είναι πολύ συγκινητικό» είπε η Λιλή Πυράκη που με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυά της.