«Λύγισε» γνωστή ηθοποιός μιλώντας για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη

«Άρχισα να συμπεριφέρομαι άσχημα και η μητέρα μου αποφάσισε να...»

Συνέδριο κατά της Βίας των Γυναικών που έλαβε χώρα στην Νέα Υόρκη η Teri Hatcher εξομολογήθηκε τη δική της εμπειρία κακοποίησης. Κακοποιήθηκε σεξουαλικά από το θείο της στην ηλικία των 7 χρόνων.

«Είχα πειστεί ότι ήταν δικό μου λάθος ό,τι συνέβη, έτσι δεν το είπα σε κανέναν» λέει η 49χρονη ηθοποιός και συνεχίζει: «Άρχισα ωστόσο να συμπεριφέρομαι άσχημα και η μητέρα μου αποφάσισε να με κρατήσει μακριά από το θείο μου. Δεν τον έβλεπα πια, αλλά κανείς στην οικογένεια μου δεν ρώτησε τι ακριβώς είχε συμβεί. Όλοι σιώπησαν.»

Το 2006 η ηθοποιόςαποκάλυψε σε συνέντευξη της στο περιοδικό Vanity Fair αυτό που έκρυβε σε όλη της τη ζωή.

Παρόλο που η δική της κακοποίηση σταμάτησε στην ηλικία των 8 ή 9, ο θείος της συνέχισε να κακοποιεί άλλα κορίτσια. Χρόνια αργότερα ένα από τα θύματα του αυτοκτόνησε. Όταν η Hatcher το έμαθε απευθύνηθηκε στον Εισαγγελέα και με τη βοήθεια του ο Richard Hayes Stone κρίθηκε ένοχος με ποινή φυλάκισης 14 χρόνων.

Η ηθοποιός πέρασε το δικό της μήνυμα: «Είμαι απά μία από τις τρεις γυναίκες που αναγκάζονται να δεχτούν  τη βία ως μέρος της ζωής τους» είπε η Hatcher την Τρίτη. «Είμαι μία από τις τρεις γυναίκες που για το υπόλοιπο της ζωής τους πολεμα με τη φωνή μέσα στο κεφάλι της που δέχεται την ενοχή για την κακοποίηση, μια φωνή που είναι αντίθετη στην αυτοεκτίμηση, την αξία που έχει ο εαυτός μας και την ευτυχία. Αυτή είναι μια στατιστική που πρέπει να αλλάξει. Μια στις τρεις γυναίκες δεν μπορούν πια να αντιμετωπίζουν το στίγμα και τον φόβο που τους απαγορεύει να ζητήσουν βοήθεια.»