Loreen: Η νικήτρια της Eurovision σε talent show πριν από 19 χρόνια

Loreen

Ήταν 2004 όταν η Loreen στάθηκε μπροστά στην κριτική επιτροπή του σουηδικού Idol.

Οι προετοιμασίες για τον φετινό 67ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision είναι πυρετώδεις. Μόλις την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η διαδικασία παρουσίασης των 37 υποψήφιων τραγουδιών που θα κονταροχτυπηθούν για τη μεγαλειώδη πρωτιά στις 13 Μαΐου στο Λίβερπουλ και τα στοιχήματα έχουν ήδη πάρει φωτιά.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρίες ανά την Ευρώπη, το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση είναι και πάλι η Σουηδία, που φέτος εκπροσωπείται από την – ήδη μία φορά νικήτρια του διαγωνισμού – Loreen και το τραγούδι της Tattoo. Η 39χρονη pop star επιστρέφει στη σκηνή του διαγωνισμού, εντυπωσιάζοντας για ακόμη μια φορά με τη φωνή και τη σκηνική της παρουσία.

Πώς ξεκίνησε όμως η επιτυχημένη πορεία της Loreen μέχρι τη νίκη της στη Eurovision το 2012 και φτάνοντας μέχρι το σήμερα;

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε την μόλις 20 ετών τότε Loreen να λαμβάνει μέρος στις οντισιόν του σουηδικού Idol το μακρινό 2004, ερμηνεύοντας το κομμάτι If I Ain’t Got You της Alicia Keys. Η νεαρή τραγουδίστρια εντυπωσίασε τους κριτές με τις φωνητικές της ικανότητες, μπήκε στο τελικό line-up του show και τελικά κατέκτησε την 4η θέση, αποδεικνύοντας ότι η πρωτιά σε τέτοιου είδους εκπομπές δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Η 4η θέση στο σουηδικό Idol δεν προμήνυε τη νίκη της στη Eurovision 8 χρόνια αργότερα και τη λαμπρή καριέρα στη μουσική που θα ακολουθούσε η Loreen στη συνέχεια.