Λιάγκας – Σεφερλής κατά Άνθιμου για τις δηλώσεις περί ομοφυλοφίλων

«Είναι υποκρισία! Οι μισοί μητροπολίτες αποκαλούν τους άλλους μισούς γελώντας με γυναικεία ονόματα»!

Την οργή του Γιώργου Λιάγκα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου για τους ομοφυλόφιλους, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για «θανάσιμο αμάρτημα» και ότι «έχουν δικαίωμα να ζήσουν».

Δείτε όσα δήλωσε ο Άνθιμος στα Καρντάσιανς…

«Είναι λόγος μίσους και διώχνει τη νεολαία από την Εκκλησία. Δεν μπορείς να λες ότι η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα και αρρώστια, όταν μάλιστα γνωρίζουμε ότι στους κόλπους της Εκκλησίας το ποσοστό ομοφυλοφιλίας είναι πολύ μεγαλύτερο από το μέσο ποσοστό στην κοινωνία», είπε έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας και συνέχισε σε ακόμα υψηλότερους τόνους: «Η μεγαλοψυχία του ανθρώπου που εκφράζει τον Θεό εδώ στη Γη λέει «τους αφήνουμε να ζήσουνε, δεν τους σκοτώνουμε κιόλας, όπως οι τζιχαντιστές που τους πετάνε από τα παράθυρα»! Τι να πω; Ο Χριστός δίδαξε την αγάπη, δεν μπορεί αυτοί που εκφράζουν τον Χριστό να διδάσκουν το μίσος».

Ο παρουσιαστής, έξω φρενών, είπε: «Δεν μπορεί να είναι υποκρισία αυτό το πράγμα και οι μισοί μητροπολίτες να φωνάζουν τους άλλους μισούς με γυναικεία ονόματα! Είναι υποκρισία! Οι μισοί μητροπολίτες αποκαλούν τους άλλους μισούς γελώντας με γυναικεία ονόματα! Κι αυτό είναι bullying γιατί ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Η Βαγγελιώ, ο ένας κι ο άλλος… είναι ντροπή»! 

https://www.youtube.com/embed/tqqWplY3H1k

Και ο Μάρκος Σεφερλής αναφέρθηκε στη συνέντευξη του Μητροπολίτη, τονίζοντας πως πρόκειται για: «Ακραία θέση και βλέπουμε πως περιθωριοποιούνται άνθρωποι ακόμα και από την Εκκλησία. Μια άλλη μορφή bullying ακόμα και από την ίδια την Εκκλησία. Αυτή την περίοδο ειδικά, ήταν άκυρο, άτοπο και άστοχο».