Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Ποιος είναι ο τρίτος κριτής του MasterChef 2;

MasterChef

Μάθετε τα πάντα για τον τρίτο σεφ του MasterChef που θα κρίνει τους διαγωνιζόμενους μαζί με τον Πάνο Ιωαννίδη και τον Σωτήρη Κοντιζά.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αναλαμβάνει το ρόλο του τρίτου κριτή από σήμερα με το MasterChef 2 να κάνει πρεμιέρα στις 21:00. Μπορεί για πολλούς να είναι η πρώτη φορά που τον βλέπουν, όμως στην πραγματικότητα ο chef είχε έναν backstage ρόλο από την αρχή του MasterChef στην Ελλάδα. Ετοίμαζε τα πιάτα στα οποία θα διαγωνίζονταν οι υποψήφιοι του MasterChef, τις δοκιμασίες και και έκανε τις παραγγελίες. Ωστόσο, η ιδέα του να περάσει μπροστά από τις κάμερες δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό του.

Διαβάστε περισσότερα για τον chef και την επαγγελματική του πορεία…

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος γεννήθηκε την ίδια ημερομηνία με την πτώση του τείχους του Βερολίνου… αλλά 7 χρόνια νωρίτερα…! Έτσι γράφει στο βιογραφικό του, φανερώνοντας πως είναι ένας άνθρωπος με χιούμορ και προφίλ, που απέχει από τη συνηθισμένη, επιτηδευμένη σοβαροφάνεια των επιτυχημένων. Γιατί ο Λεωνίδας κατέκτησε την κουζίνα ακολουθώντας τις παρορμήσεις του, όπως γίνεται σε κάθε μεγάλο έρωτα!

[dfp_ads id=236982]

Δεν τελείωσε ποτέ τη σχολή μαγειρικής, στην οποία γράφτηκε μετά το Λύκειο.  Αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να μπει στην κουζίνα του Semiramis και από εκεί, με ένα τολμηρό άλμα, να βρεθεί στο Λονδίνο για να «σπουδάσει» στο πανεπιστήμιο ενός κορυφαίου εστιατορίου. «Δάσκαλος» του ο πιο χαρισματικός, αλλά και πιο ιδιόρρυθμος σεφ, που θα μπορούσε να βρεθεί στο δρόμο ενός πρωτάρη μάγειρα: ο Gordon Ramsey. Όταν γύρισε στην Ελλάδα ήταν πια ένας έμπειρος και γεμάτος αυτοπεποίθηση σεφ.

Η συνεργασία του με τον Jerom Seres έδωσε γρήγορα την πρώτη ανταμοιβή. Μόλις μέσα σε διάστημα 6 μηνών, οι δυο τους πήραν το πρώτο τους αστέρι Michelin. Η είδηση βρήκε τον Λεωνίδα κάπου μεταξύ ενός φούρνου και ενός χασάπικου, όπου εργαζόταν παράλληλα και αμισθί, σπουδάζοντας στην πράξη τα μυστικά των πρώτων υλών.

Επόμενος σταθμός ένα θερμό καλοκαίρι στη Σαντορίνη, στο εστιατόριο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ. Μετά ένα ταξίδι στον παγωμένο βορρά: 2776 χιλιόμετρα Αθήνα – Κοπεγχάγη, μόνο για ένα δείπνο, μόνο για μια απάντηση:  τι κάνει το Νόμα το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου;  Την παίρνει, οδηγεί 2033 χιλιόμετρα νότια, στο Σαν Σεμπάστιαν στην Ισπανία και δουλεύει στο 3ο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, το MUGARITZ.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα η θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας είναι εδραιωμένη. Ηγείται του ΑΛΕΡΙΑ, βραβεύεται από το Αθηνόραμα, στη ζωή του μπαίνει το MasterChef, όπου αναλαμβάνει Food and Beverage Producer. 6 μήνες ως σεφ στη Γερμανία, και η Ελλάδα τον κερδίζει ξανά.  Θητεύει ως σεφ ή σύμβουλος σε διάφορα μαγαζιά.

Σήμερα, ο τολμηρός αυτός ταξιδευτής της γεύσης, είναι executive chef στο εστιατόριο Feedel Urban Gastronomy, που ανήκει στον όμιλο Momentum και που πρόσφατα πήρε το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για το MasterChef!