Λένα Παπαληγούρα: «Χρειάστηκε να μπω στο ψυχιατρείο για να μελετήσω το ρόλο μου»

Λένα Παπαληγούρα

"Έπαιζα έγκυος μέχρι επτά μηνών..."

Η Λένα Παπαληγούρα παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο «Μεσημέρι» με αφορμή την παράσταση «Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια» που ανεβαίνει με επιτυχία στο θέατρο Βέμπο. Η ηθοποιός μίλησε για το νέο ρόλο της μανούλας που βιώνει στην καθημερινότητα της, την εμπειρία από το… ψυχιατρείο που είχε βρεθεί για τις ανάγκες ρόλου αλλά και την συννυφάδα της, Ιωάννα Παππά!

«Όταν κάναμε την Κατερίνα, ήταν μια παράσταση που μιλούσε για τη σχιζοφρένεια και ήταν μια αληθινή ιστορία. Η Κατερίνα ήταν η μητέρα του Αύγουστου Κορτώ που έγραψε το έργο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Λένα Παπαληγούρα, προσθέτοντας: «Χρειάστηκε να μπω στο ψυχιατρείο για να μελετήσω το ρόλο μου. Ήταν μια φοβερή εμπειρία αυτή που ζήσαμε. Χρειάστηκε να μιλήσουμε με ψυχιάτρους, να πάμε σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα να δούμε πως είναι. Όλα ήταν πράγματα που συλλέξαμε για την έρευνα ώστε να κάνουμε την παράσταση».

Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε για κάποιο ακραίο περιστατικό που έχει αντιμετωπίσει επί σκηνής, η Λένα απάντησε με χιούμορ: «Έπαιζα έγκυος μέχρι επτά μηνών οπότε αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός που δεν θα το ξεχάσω».

Αν και ο πατέρας της Αναστάσιος είχε διαπρέψει στον πολιτικό στίβο, εκείνη αλήθεια θα το σκεφτόταν για την ίδια; «Δεν αποκλείω να ασχοληθώ στο μέλλον με την πολιτική, ποτέ μην λες ποτέ αλλά δεν ξέρω. Σε αυτή την φάση θα απαντούσα πως μου φαίνεται τελείως απίθανο».

«Με την Ιωάννα Παππά, ναι, είμαστε συννυφάδες. Έχουμε παντρευτεί δύο αδέλφια. Μας φαίνεται αστείο αλλά και ωραίο ταυτόχρονα. Δεν το περιμέναμε, καμία από τις δύο αλλά μάλλον ήταν για να γίνει» σημείωσε σε άλλο σημείο της κουβέντας η Λένα Παπαληγούρα.

Όσον αφορά, δε, για το πρώτο διάστημα ως νέα μανούλα, η Λένα Παπαληγούρα σημείωσε: «Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει οι ισορροπίες με τον ερχομό του μωρού, αλλά έχουν φωτιστεί αλλιώς τα πράγματα. Όταν φέρνεις έναν άνθρωπο στον κόσμο οι προτεραιότητες σου αλλάζουν αμέσως».