Λένα Παπαληγούρα: «Αυτό που έγινε με το θέατρο μπορεί να μας βγει σε πολύ καλό»

Λένα Παπαληγούρα

Η Λένα Παπαληγούρα για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου

Η Λένα Παπαληγούρα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα». Η γνωστή ηθοποιός κάθισε στον καναπέ και μίλησε στη Μπέττυ Μαγγίρα και τον Δημήτρη Μακαλιά για τις πρόσφατες καταγγελίες κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου, τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια αλλά και τον επεισοδιακό της γάμο με τον Άκη Πάντο.

«Ο γάμος έγινε στην παραλιακή. Υποτίθεται ότι θα κάναμε beach party. Έγινε κατακλυσμός Κυρίου. Αφού δεν έπαθε κανένας τίποτα, πάλι καλά. Την άλλη μέρα, όταν ξυπνήσαμε, λέω στον Άκη: να σιγουρέψουμε ότι όλοι έχουν φτάσει σπίτι τους και ότι όλοι είναι καλά. Ο δρόμος ήταν λίμνη» αποκάλυψε η Λένα Παπαληγούρα για τα ευτράπελα στη δεξίωση του γάμου της.

Τι αναφέρει η ηθοποιός για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου και το κίνημα #meToo;

«Δεν μπορείς να μείνεις ανεπηρέαστος. Το να τα βλέπεις αυτά και να μιλάνε άνθρωποι που τα έχουν πάθει είναι το πιο σοκαριστικό απ’ όλα» δηλώνει η ηθοποιός και προσθέτει: «Πιστεύω ότι αυτό που έγινε με το θέατρο μπορεί να μας βγει σε πολύ καλό. Το θέμα είναι όλοι μαζί να προστατέψουμε τη δουλειά μας και να υπάρχει αλληλεγγύη. Το γεγονός ότι ο κόσμος έρχεται στις παραστάσεις είναι σαν να το επιζητά αυτό το μαζί».

«Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μία πρόβα και το ξέρεις, είναι δύσκολο να σιωπήσεις. Είναι τώρα η κοινωνία έτοιμη να δώσει χώρο στους ανθρώπους να μιλήσουν αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να πούμε ότι μπήκαμε στη ρίζα του προβλήματος» καταλήγει η Λένα Παπαληγούρα.