Λένα Μαντά: «Περάσαμε σοβαρή οικονομική καταστροφή, ο σύζυγος μου κόντεψε να πάει φυλακή»

Λένα Μαντά

"Κάποτε έσπρωξα θάλασσα εγώ για τα επαγγελματικά του Γιώργου" εξομολογήθηκε η Λένα Μαντά.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Λένα Μαντά στην εκπομπή Status και τον Κωνσταντίνο Καμέα, η οποία και προβλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Astra Tv. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η αγαπημένη συγγραφέας αναφέρθηκε στην προσωπική της ζωή, την μόνιμη στήριξη από τον σύζυγο της καθώς και τις δύσκολες στιγμές.

Ειδικότερα, η Λένα Μαντά εξομολογήθηκε πως «ο σύζυγος μου, ο Γιώργος ήταν η αιτία που ότι έγραφα τόσα χρόνια βγήκε προς τα έξω. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα έπαιρναν τα χειρόγραφα και θα έτρεχαν από εκδότη σε εκδότη. Έγραφα γιατί μου άρεσε να γράφω ή δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς μέχρι και σήμερα, αυτό όλο πρέπει να βγει που υπάρχει μέσα μου. Ο Γιώργος ήταν λοιπόν εκείνος ο οποίος έτρεξε σε εκδότες, ο Γιώργος ήταν εκείνος ο οποίος πίστεψε πρώτος σε εμένα άρα δικαίως και το λέει πως ναι, με εκδίδει».

«Βέβαια, είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Κάποτε έσπρωξα θάλασσα εγώ για τα επαγγελματικά του Γιώργου. Όταν αυτά μπήκαν σε ήρεμα νερά, ήρθε η ώρα να σπρώξει εκείνος για μένα. Απλά ο Γιώργος, επειδή με ξέρει πάρα πολύ καλά, είναι πάντοτε μαζί μου ούτως ή άλλως, ακόμα και στις περιοδείες που είναι μια ιδιαίτερα επίπονη υπόθεση που ο κόσμος δεν μπορεί να φανταστεί πόσο δύσκολη είναι. Έφτανα να κάνω σε 70 μέρες 65 παρουσιάσεις, υπήρχαν και μέρες που έκανα διπλή παρουσίαση το μεσημέρι και το απόγευμα. Αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει κανένας πως είναι. Ο Γιώργος ήταν από τους ανθρώπους ο οποίος, όταν άπλωνα το χέρι, ήξερε αν ήθελα νερό ή χαρτομάντηλο να σκουπιστώ. Ήξερε δηλαδή ακριβώς τι ήθελα από την κίνηση και από το βλέμμα».

«Με τον Γιώργο, μέσα σε όλα όσα περάσαμε, περάσαμε και μία πολύ σοβαρή οικονομική καταστροφή από την οποία κόντεψε να πάει φυλακή. Αυτό όμως έγινε σε μια δεκαετία που κανένας άλλος δεν είχε πρόβλημα. Όταν μπήκε η κρίση όποιον και να ρώταγες πως τα πάει σου έλεγε «πως να πάω, τώρα αυτό και εκείνο και το άλλο». Όταν όμως πάθαμε αυτό που πάθαμε, όλοι ήταν με διακοποδάνεια και δουλειές την δεκαετία του ’90 πρόσθεσε, επίσης, η Λένα Μαντά στη νέα τηλεοπτική της συνέντευξη.