Λένα Μαντά: «Ούτε ο εκδότης μου δεν περίμενε ότι θα πουλήσουν τα βιβλία μου»

Λένα Μαντά

"Μου είχε γίνει πρόταση να είμαι με την Αθηναΐδα Νέγκα, είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις, είχαμε και κανάλι αλλά δεν προχώρησε", αποκαλύπτει για πρώτη φορά η Λένα Μαντά.

Στην κάμερα του Breakfast@Star και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μίχο μίλησε η Λένα Μαντά. Η γνωστή συγγραφέας μαγείρεψε στην κουζίνα του σπιτιού της και αναφέρθηκε στην αγάπη της για τη λογοτεχνία, τη σχέση της με τον γιο της, ενώ αποκαλύπτει και την άγνωστη τηλεοπτική πρόταση που της έγινε από την Αθηναΐδα Νέγκα.

«Το ότι έμενε από κάτω μου ο γιος μου δε σημαίνει τίποτα για μένα. Μόνο κατόπιν προσκλήσεως κατέβαινα. Μπορείς να μιλήσεις μόνο μέχρι ενός σημείου και δεν το ξεπέρασα», δηλώνει η Λένα Μαντά, επιβεβαιώνοντας το διαζύγιο του γιου της.

«Οι άνθρωποι έχουν τσακωθεί λιγάκι με την αλήθεια. Όλοι φοβούνται μην πληγώσουν τον άλλο και τελικά μιλάνε για όλα τα άλλα εκτός από αυτά που «καίνε». Έχουμε χάσει και το χιούμορ μας εν τω μεταξύ. Εγώ με τον Γιώργο μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουμε με χιούμορ τις καταστάσεις και γελάμε πάρα πολύ», τονίζει η συγγραφέας, αναφέροντας πως φέτος κλείνει 40 χρόνια γάμου.

Πόσο δύσκολο είναι να ασχοληθεί κανείς σήμερα με τη συγγραφή;

«Στις μέρες μας δεν είναι πλέον καθόλου εύκολο. Το βιβλίο υποτιμάται όλο και περισσότερο. Οι εκδότες δεν επενδύουν σε νέα ταλέντα, γιατί η αγορά έχει δυσκολέψει. Ούτε εγώ η ίδια, ούτε ο εκδότης μου περιμέναμε ότι θα πουλήσουν τα βιβλία μου», παραδέχεται η Λένα Μαντά.

«Πριν χρόνια με είχαν ρωτήσει τη γνώμη μου γιατί έγραψε ο Ντάνος βιβλίο. Και είχα πει: οι αναγνώστες θα κρίνουν. Εκεί είναι όλο», σημειώνει.

«Είμαι βαθιά τηλεορασάκιας αλλά νομίζω ότι είμαι μεγάλη πια και έχω αιρετικές απόψεις για την τηλεόραση. Μου είχε γίνει πρόταση αλλά δεν προχώρησε. Ήταν να είμαι με την Αθηναΐδα Νέγκα, είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις, είχαμε και κανάλι αλλά δεν προχώρησε», αποκαλύπτει για πρώτη φορά η Λένα Μαντά.