Λένα Διβάνη: «Μας δηλητηρίασαν, δεν μας απολύμαναν το νερό όπως θα έπρεπε»

Λένα Διβάνη

"Ακόμα μισούν οι Ινδιάνοι όποιον έχει τα λεφτά να φτάσει έως εκεί γιατί είναι ένα ταξίδι που κοστίζει" ανέφερε η Λένα Διβάνη.

Η γνωστή συγγραφέας, Λένα Διαβάνη, μίλησε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» για το ταξίδι της στην Βενεζουέλα και την Αμαζονία.

‘Τα κάνω με ορειβατική ομάδα. Η Βενεζουέλα ήταν συναρπαστική. Ήταν ένα απίθανο σημείο και πήγαμε όταν ζούσε ο Τσάβεζ. Ήταν πολύ επικίνδυνο να κυκλοφορήσεις στην πρωτεύουσα. Μας έλεγαν από το ξενοδοχείο να φάτε σε ένα Mall που φρουρούνται από αστυνομικούς. Μερικοί κοιμούνται εκεί γιατί φοβούνται να γυρίσουν το βράδυ. Εμείς πήγαμε σε ένα σημείο απάτητο στην Αμαζονία» είπε αρχικά η Λένα Διαβάνη.

«Σε μία στέπα υπήρχαν σαν τα Μετέωρα που έχουν 2.500 μέτρα ύψος. Είναι σαν βράχοι και λες που θα βρω μονοπάτι, φαίνεται σαν λείο πεδίο από γρανίτη. Επάνω είναι flat, δεν έχει κορυφή. Ένας περιηγητής Άγγλος έκανε τους υπολογισμούς του και θεώρησε ότι υπάρχει εκεί πάνω χλωρίδα και πανίδα. Ήθελε να ανέβει εκεί, αλλά οι Ινδιάνοι δεν τον άφηναν γιατί ήταν ιερό. Αυτός προσπάθησε να φτάσει με ελικόπτερο. Κάποια στιγμή έπεσαν στην ανάγκη του οι Ινδιάνοι και με λεφτά του έδειξαν πως να ανέβει. Αυτό το μονοπάτι ακολουθήσαμε κι εμείς. Ακόμα μισούν οι Ινδιάνοι όποιον έχει τα λεφτά να φτάσει έως εκεί γιατί είναι ένα ταξίδι που κοστίζει. Σκέφτονται ότι είναι ένα αντικείμενο εκμετάλλευσης κι εμάς μας δηλητηρίασαν. Δεν μας απολύμαναν το νερό όπως έπρεπε κι ήμασταν σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» σημείωσε η Λένα Διβάνη.