Λευτέρης Ζαμπετάκης: «Αυτά δεν ήταν για να δημοσιευτούν, είναι πολύ προσωπικά»

Lefteris Zampetakis

"Όταν όμως είδα ότι αυτό αντί να με "ανοίγει" να μου δημιουργεί εσωστρέφεια, φόβο και δυστυχία, είπα: φτάνει", εξομολογείται ο Λευτέρης Ζαμπετάκης.

Στον καναπέ της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» κάθισε ο Λευτέρης Ζαμπετάκης.

Ο γνωστός ηθοποιός, που φέτος συμμετέχει στη σειρά «Κάνε ότι Κοιμάσαι» της ΕΡΤ, μίλησε στη Μπέττυ Μαγγίρα και τον Δημήτρη Μακαλιά, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία της εξωστρέφειας αλλά και στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη στην οποία στήριξε ανοιχτά τη Λένα Δροσάκη.

«Από μικρός έγραφα, ήταν κάποιου είδους ημερολόγιο. Αυτά δεν ήταν για να δημοσιευτούν, είναι πολύ προσωπικά. Συνειδητοποίησα ότι μέσα από τα πιο σκοτεινά μονοπάτια ενός ανθρώπου μπορούν να βγουν δώρα που δεν το αντιλαμβάνεσαι», δηλώνει ο Λευτέρης Ζαμπετάκης, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης του ποιητικής συλλογής.

Ήταν η ανάγκη για εξωστρέφεια ένας λόγος που τον ώθησε να πάρει το μέρος της Λένας Δροσάκη στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη; Ο ηθοποιός απαντά:

«Θα το πω εδώ και θα κλείσει, επειδή έχει τελειώσει. Ήμασταν οι πρώτοι εγώ και η Λένα που σταθήκαμε στα πόδια μας και σηκώσαμε ανάστημα σε όλο αυτό. Δεν με δυσκόλεψε καθόλου, γιατί η εξωστρέφεια τελικά είναι λυτρωτική. Ο λόγος που μιλάω για όλα, την κατάθλιψη, το bullying, για τις κακοποιητικές συμπεριφορές είναι διότι είναι λυτρωτικό».

«Εγώ στο Θέατρο μπήκα με τον ρομαντισμό της καλλιτεχνίας. Όταν όμως είδα ότι αυτό αντί να με «ανοίγει» να μου δημιουργεί εσωστρέφεια, φόβο και δυστυχία, είπα: φτάνει. Έχω μεγαλώσει με τις αδερφές μου και θεωρώ απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μία κοπέλα, σε έναν συνάδελφο και να μη μιλάω», τόνισε κλείνοντας ο Λευτέρης Ζαμπετάκης.