Κυριάκος Μητσοτάκης: «Περάσαμε μεγάλες δυσκολίες με τη Μαρέβα, για χρόνια δεν ήμασταν μαζί»

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Σε μια σχέση φταίνε και οι δυο και πρέπει να ξεπεράσεις την πίκρα και την γκρίνια της στιγμής», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ήταν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τις δυσκολίες που πέρασε με τη σύζυγό του.

«Είμαι καλά, είμαι λίγο κουρασμένος από τους ρυθμούς μου, και τον covid τον πέρασα ήπια. Όπως μου έλεγε το επιτελείο μου “ούτε ο covid δεν άντεξε τους ρυθμούς μου και με εγκατέλειψε. Δεν μου άφησε κάτι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο covid δεν έχει φύγει, είναι ακόμα εδώ, δεν είναι όμως πανδημία, έχουμε βρει τρόπο να τον θεραπεύουμε, έχουμε φάρμακα, που δεν είχαμε στην αρχή της πανδημίας, έχουμε τα εμβόλια και πιστεύω ότι για τον covid όπως και για την γρίπη θα εμβολιαζόμαστε κάθε  χρόνο για να περιορίζουμε τις αρνητικές επιπτώσεις», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την σύζυγό του και τις δυσκολίες που πέρασαν στο παρελθόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Περάσαμε μεγάλες δυσκολίες με τη Μαρέβα, για χρόνια δεν ήμασταν μαζί και ξεπεράσαμε την δυσκολία με το να μην χρεώσουμε αποκλειστικά στον άλλο την ευθύνη. Σε μια σχέση φταίνε και οι δυο και πρέπει να ξεπεράσεις την πίκρα και την γκρίνια της στιγμής. Εμείς δώσαμε χρόνο και δεν είπαμε ποτέ κακές κουβέντες για τον άλλο και όταν ξαναβρεθήκαμε μαζί τοποθετήσαμε την σχέση μας σε άλλη βάση και είμαστε καλύτερα από ποτέ.

Πριν πάρει κανείς οριστικές αποφάσεις και το διαζύγιο είναι οριστικό πρέπει να δίνει χρόνο. Δουλέψαμε και με ειδικούς για την σχέση μας και πρέπει να απενοχοποιήσουμε την ψυχολογική υποστήριξη. Τα νέα παιδιά θα ζητήσουν βοήθεια πολύ πιο εύκολα και έχουμε υποχρέωση ως πολιτεία να παρέχουμε την απαραίτητη στήριξη σε όλα τα επίπεδα. Προσπαθώ να έχω μια κανονική ζωή έξω από την δουλειά μου.

Είμαι αρκετά προβλέψιμος περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, μου αρέσει να αθλούμαι τσακώνομαι με την οικογένεια όταν πηγαίνω για ορεινή ποδηλασία. Μια εβδομάδα πριν με πήρε έξαλλη η Μαρέβα και μου είπε «είδες τι έπαθε ο πρωθυπουργός του Βελγίου; Έκανε ποδήλατο και έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του». Την καθησύχασα και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε μια γυάλα».

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Δεν έκρυψα ποτέ ότι το όνομά μου ήταν ένα πλεονέκτημα, αλλά κληρονόμησα και πολλούς εχθρούς. Θέλω ο κόσμος να με βλέπει ως Κυριάκο και να με κρίνει γι’ αυτό που είμαι».