Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η αδερφή μου διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, είναι δύσκολο»

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την περιπέτεια της υγείας της αδερφής του και το σπουδαίο μήνυμα της πρόληψης

Στη σοβαρή περιπέτεια υγείας της αδερφής του με τον καρκίνο του μαστού αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού και μίλησε για την απόφαση που πήρε με την Κατερίνα Μητσοτάκη να δημοσιοποιήσουν νωρίτερα το πρόβλημα υγείας, ώστε να ευαισθητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες γύρω από την πρόληψη της ασθένειας.

«Είναι δύσκολο πάντα για οποιονδήποτε να ακούει ότι ένα στενό του πρόσωπο αντιμετωπίζει έναν καρκίνο. Ο λόγος που επέλεξα σε συνεννόηση με την αδερφή μου να δημοσιοποιήσω τη δική της προσωπική ιστορία είναι ακριβώς για να αναδείξω τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης και των εξετάσεων που μας επιτρέπουν να διαγνώσουμε τον καρκίνο του μαστού σε ένα πρώιμο στάδιο, ώστε να έχουμε πολύ μεγάλες πιθανότητες να τον κάνουμε καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Έναν χρόνο μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά αποφασίσαμε ότι θέλουμε να δρομολογήσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού. Το ονομάσαμε Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά. Το πρόγραμμα αυτό ισχύει για όλες τις γυναίκες από 50-69 ετών. Πολλές γυναίκες δεν είχαν ξανακάνει μαστογραφία και είναι πάρα πολύ σημαντικό» πρόσθεσε επί του θέματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ξέρω ότι υπάρχει φόβος. Κι αν βρω κάτι; Αν είναι να βρεις κάτι, καλύτερα να το βρεις νωρίς. Από τις πρώτες μαστογραφίες που κάναμε, εντοπίσαμε πάνω από 3.000 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο» αποκάλυψε ο πρωθυπουργός.