Ξέσπασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος για την ΕΡΤ – «Πρακτικά δεν υπάρχω μετά την Eurovision»

Ανδρέας Μικρούτσικος

"Στην ΕΡΤ από μένα είχαν κέρδος ακόμα και οικονομικό" τόνισε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Αμάντας Γεωργιάδη στη Eurovision 2022, ο Ανδρέας Μικρούτσικος θυμήθηκε τη δική του συμμετοχή με την «Άνοιξη» το πρωί της Κυριακής που βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» στο MEGA. Μάλιστα, ο παρουσιαστής εκφράστηκε με λόγο αιχμηρό για την μεταχείριση που είχε από την ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Μικρούτσικος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «πήγα στην Eurovision με την Άνοιξη, ένα αδικημένο κομμάτι λόγω του πολέμου και λόγω του ότι τα πράγματα τότε ήταν αλλιώς. Μας είχαν του πεταματού. Εγώ μόνο έβγαινα στις συνεντεύξεις τύπου και μίλαγα υπέρ της Ελλάδας. Σχεδόν έφτασα στον ρατσισμό να τους λέω πως εσείς είστε οι απολίτιστοι και εμείς είμαστε οι πολιτισμένοι. Μας είχαν όμως στα σκουπίδια δίπλα. Η ΕΡΤ τότε με δυσκολία με έστειλε σε μια εκπομπή και δεν ξαναπήγα στην ΕΡΤ. Φέτος ξαναπήγα στην ΕΡΤ και δεν με έχει καλέσει σε καμία Eurovision, δεν με έχει φωνάξει ποτέ σε κάτι γιορτές που έκανε στα προκριματικά. Όχι μόνο δεν με έχει χρησιμοποιήσει που είμαι και άνθρωπος της τηλεόρασης και συνθέτης και μουσικός και έχω εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό. Αν ρωτήσεις πρακτικά αν υπάρχω, δεν υπάρχω. Έχω φύγει από το 1994».

«Το γιατί είναι επειδή πάντα ήμουν αιχμή του δώρατος του MEGA, του ΑΝΤ1 και άλλων καναλιών. Οπότε θεωρούσαν πως αν φέρουν τον Ανδρέα, είναι σαν να διαφημίζουν το MEGA. Αν φέρουν τον Ανδρέα, είναι σαν να διαφημίζουν τον ΑΝΤ1».

«Αυτό πιστεύω και είναι η πιο καλοπροαίρετη ανάλυση μου διότι τους υπερασπίστηκα και, όταν ήρθε η ώρα να πάρω μια αποζημίωση, τους την χάρισα κιόλας. Άρα από μένα είχαν κέρδος ακόμα και οικονομικό» συμπλήρωσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Σίσσυς Χρηστίδου στο Μεγάλο Κανάλι.