Ξέσπασε η Νίκη Σερέτη κατά δημοσιογράφου – Ένταση στο Πρωινό

Νίκη Σερέτη

"Και πόσο κρίμα που σε αυτή τη ζωή ήρθα μιγάδα και όχι μαύρη! Είμαι σίγουρη ότι φοράμε τον ίδιο δείκτη αντηλιακού το καλοκαίρι".

Μέσα από τον λογαριασμό της στο facebook, η Νίκη Σερέτη ξέσπασε κατά δημοσιογράφου για ερώτηση που έκανε σε συνάδελφό της ηθοποιό. Η ερώτηση ήταν: «Στην παράσταση και στο ελληνικό θέατρο, γενικότερα, συμμετέχουν και έγχρωμοι ηθοποιοί όπως και πέρυσι. Το κοινό πιστεύεις ότι μπορεί πια να τους αντιμετωπίζει απλά ως ηθοποιούς ή ψάχνει ακόμα να βρει συμβολισμούς που έχουν σχέση με τη «διαφορετικότητά» τους»;

[dfp_ads id=236982]

Η Νίκη Σερέτη έγραψε: «Η απάντηση μου μέσω fb στην ερώτηση που τέθηκε σε αγαπημένο συνάδελφο σε κάποιο θεατρικό site με αφορμή την παράσταση Οιδίπους Τύραννος σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη. .. 
«Με τον συγκεκριμένο κύριο που υπογράφει την επιμέλεια της συνέντευξης έτυχε να συνεργαστούμε πέρυσι στον Αίαντα μιας και έκανε την προώθηση της παράστασης. Προφανώς δεν τον έπεισα για την καλλιτεχνική μου οντότητα παρά τις θετικές κριτικές που απέσπασα για την ερμηνεία μου. Αφού είναι μαύρη… θα είπε! Ίσως βέβαια να μην γνωρίζει ότι είμαι ενεργά στο χώρο από το 1996 που τελείωσα την σχολή. Και οτι κατά κάποιο τρόπο έχω δώσει το προσωπικό μου στίγμα στο κοινό αποφεύγοντας τις Σειρήνες και τις εύπεπτες επιλογές. Αλλά και πάλι.. αφού είναι μαύρη θα έλεγε! Γιατί ως καλός πατριώτης έμαθε μόνο την παροιμία «τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς». Δεν ξέρω τι επιχειρεί να μας πει ο συγκεκριμένος κύριος όπως και τόσοι άλλοι που μένουν προσκολλημένοι αυτιστικά σε τίτλους που αφορούν μόνο στο χρώμα! Είμαι σίγουρη οτι αν ήσασταν σκηνοθέτης θα μου προτείνατε ευφάνταστους ρόλους όπως μια μαύρη γάτα, την μαύρη μοίρα, τον Χάρο, τον αράπη του Ζαμπέτα κ.α.
Η ερώτηση σας είναι εύκολη και επικίνδυνη αγαπητέ μου. Είναι η συνωμοσία των απαίδευτων! Αυτών με τα τσιμπλιασμένα μάτια που δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους. Είναι ο ίδιος ο φασισμός! Ο ρατσισμός!
Και πόσο κρίμα που σε αυτή τη ζωή ήρθα μιγάδα και όχι μαύρη! Είμαι σίγουρη ότι φοράμε τον ίδιο δείκτη αντηλιακού το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά πάντα θα είμαι κάπου στο ενδιάμεσο. Μαύρη για τους Λευκούς και Λευκή για τους Μαύρους. Δεν πειράζει, αυτό είναι και το βραβείο μου! Η ελευθερία μου!
Μέσα από μια πορεία γεμάτη από πτώσεις, νίκες και πίστη σε αυτά που αγαπάω κατάφερα να είμαι η πρώτη μαύρη ηθοποιός στην Ελλάδα που όπως έλεγε και ο Χατζιδάκις «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει άρα και ποτέ δεν θα αναστηθεί». Δεν το λες και λίγο αγαπητέ theatreman!
Σας χαιρετώ
Νίκη Σερέτη»

Όταν το θέμα έπεσε στο τραπέζι του Πρωινό, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, καθώς οι συντελεστές της εκπομπής είχαν διαφορετικές απόψεις…

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την τηλεόραση -και όχι μόνο- εδώ…